„Procedura de angajare a răspunderii a fost o urgenţă absolută, pentru ca ţara să aibă de la 1 ianuarie un buget adoptat. Am ajuns în această situaţie excepţională pentru că Guvernul Dăncilă nu a respectat Legea nr.500/2002 privind finanţele publice, care obligă Executivul să construiască bugetul până la 1 noiembrie şi să îl aducă în Parlament înainte de 15 noiembrie”, a scris, miercuri, pe Facebook, vicepremierul Raluca Turcan.

Citeste si: Dolj: Nouă copii de la o şcoală din Dăbuleni prezintă stări de rău, după folosirea unui dezinfectant

Potrivit acesteia, în mai puţin de două luni de la preluarea mandatului, Guvernul Orban a adoptat o rectificare bugetară dificilă, a plătit toate facturile restante şi şi-a angajat răspunderea pe Legea Bugetului de Stat şi Legea Bugetului Asigurărilor Sociale de Stat pentru 2020.

Citeste si: Răsturnare de situație în cazul lui Liviu Dragnea. Decizia de ultimă oră luată de Tribunalul București

Raluca Turcan vorbește după ce CCR a stabilit că Legea Bugetului de Stat şi Legea Bugetului Asigurărilor Sociale de Stat sunt constituţionale

„Astfel, România a avut un buget în vigoare încă din primele zile ale anului 2020. Este pentru prima dată, în ultimii ani, când autorităţile locale au putut să-şi construiască bugetele locale şi să-şi programeze toate cheltuielile încă de la începutul anului.

Am oferit stabilitate şi predictibilitate economică ţării, lucru care s-a văzut în stabilizarea cursului leu/euro. A fost un demers constituţional, corect şi curajos. Ne-am pus mandatul pe masă pentru binele ţării, iar CCR a confirmat că am procedat corect”, a mai spus Turcan.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Raluca Turcan vorbește

CCR a respins, miercuri, sesizările lui Marcel Ciolacu şi ale lui Teodor Meleşcanu, la data respectivă preşedinte al Senatului, privind asumarea răspunderii Guvernului pe Legea bugetului şi Legea asigurărior sociale.

Citeste si: VIDEO| Cum reacționează sătenii din Buzău când aud că în comuna lor ar urma să fie cazați suspecți de coronavirus

În 23 decembre 2019, Guvernul şi-a asumat răspunderea în Parlament asupra bugetului de stat pe 2020, aceasta fiind o premieră.

Citeste si: Eurovision 2020- s-a decis: cine va reprezenta Romania la Eurovision


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si