Una dintre cele mai cunoscute mărci de pâine din Japonia retrage mii de pachete și oferă rambursări în bani după ce rămășițele unui șobolan au fost găsite în produsele sale, potrivit BBC News.

Citește și: Salata de păpădie, leac-minune împotriva toxinelor din organism. Călugărul Daniel arată cum se prepară la mănăstire- VIDEO

Aproximativ 104.000

de pachete de pâine albă feliată, produse de Pasco Shikishima Corporation au fost scoase de pe rafturi.

Părți dintr-un șobolan negru fuseseră descoperite în cel puțin două pachete.

Scandal național din cauza pâinii contaminate cu șobolani

Pâinea Pasco este un produs de bază în multe gospodării japoneze și o prezență omniprezentă în supermarketuri și magazine de proximitate din întreaga țară.

Până în prezent, nu au existat rapoarte că cineva s-ar fi îmbolnăvit ca urmare, a spus Pasco într-o declarație la începutul acestei săptămâni.

„Ne cerem scuze profund pentru neplăcerile cauzate clienților noștri, partenerilor de afaceri și tuturor părților implicate”, se arată în comunicatul prezentat de BBC.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Pâinea a fost produsă la o fabrică din Tokyo, a cărei linie de asamblare a fost suspendată.

Pâinea Pasco este exportată în mai multe țări 

Pasco nu a spus cum au ajuns rămășițele șobolanului în produsele sale, dar s-a angajat să facă "tot posibilul pentru a ne consolida controalele de calitate, astfel încât acest lucru să nu se mai repete”.

Compania a publicat de atunci un formular pe site-ul său web pentru clienții afectați să solicite rambursări online.

Produsele Pasco sunt, de asemenea, exportate în SUA, China, Australia și Singapore, printre alte țări.

Cum a fost descoperit "coșmarul alimentar"

Potrivit companiei cu sediul în Nagoya, a fost primit un e-mail de la un client din Prefectura Gunma în dimineața zilei de 5 mai în care se spunea: "Există un obiect străin în pâine. Ar putea fi un animal mic”.

Se pare că obiectul a fost frământat în pâine. Un alt client care locuiește în Gunma a raportat și el același lucru prin telefon în dimineața zilei de 7 mai.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Potrivit presei japoneze, amândoi clienții au observat contaminarea înainte de a mânca pâinea.

Când compania a colectat produsele de la clienți, o parte dintr-un mic animal asemănător șobolanului a fost găsit în pâine. Testele au indicat ulterior că e vorba de un șobolan negru.

Produsele fabricate pe aceeași linie de producție au fost vândute în Tokyo și în alte 14 prefecturi, în special în regiunile Kanto și Tohoku, dar până acum nu au fost confirmate probleme de sănătate.

Compania a suspendat linia de producție la fabrica Tama și investighează cauza contaminării.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si