Randy Meisner, membru fondator al trupei Eagles, a murit la vârsta de 77 de ani, a anunțat joi formația. Meisner a murit miercuri seară, la Los Angeles, din cauza unor complicații cauzate de o boală pulmonară cronică, a precizat Eagles într-un comunicat.

Prin ce s-a remarcat Randy Meisner?

Basistul, numit "cel mai dulce om din industria muzicală" de către fostul său coleg de trupă, Don Felder a adăugat armonii înalte la piesele favorite precum Take It Easy și The Best of My Love și s-a remarcat prin balada în ritm de vals

Take It to the Limit. Meisner a îndurat numeroase afecțiuni în ultimii ani și o tragedie personală în 2016, când soția sa, Lana Rae Meisner, s-a împușcat accidental și a murit. Meisner s-a alăturat lui Don Henley, Glenn Frey și Bernie Leadon la începutul anilor 1970 pentru a forma o trupă reprezentativă din Los Angeles și una dintre cele mai populare din istorie. 

Citește și: O familie a murit după ce a ales să trăiască în pustietate, în cort. Rămășițele oamenilor au fost găsite dintr-o pură întâmplare: „Am încercat să îi oprim, dar ei nu au vrut să asculte”

Randy Meisner- membru fondator al trupei Eagles

Randy Meisner- membru fondator al trupei Eagles

[Sursa foto: Getty Images]

"Randy a fost o parte integrantă a trupei Eagles și a jucat un rol esențial în succesul timpuriu al formației", se arată în comunicatul celor de la Eagles. "Gama sa vocală era uimitoare, așa cum reiese din balada sa emblematică, Take It to the Limit". Evoluând de la country rock la hard rock, Eagles a produs o serie de single-uri și albume de succes în următorul deceniu, începând cu Take It Easy și continuând cu Desperado, Hotel California și Life in the Fast Lane.

Deși au fost criticați de mulți ca fiind șmecheri și superficiali, Eagles au lansat două dintre cele mai populare albume din toate timpurile, Hotel California și Their Greatest Hits (1971-1975).

Meiser fusese bolnav și încerca să se împartă între viața de familie și faimă

Conduși de cântăreții-compozitori Henley și Frey, Eagles au fost inițial catalogați ca fiind "melodioși" și "ușor de ascultat". Dar până la cel de-al treilea album al lor, On the Border din 1974, au adăugat un chitarist rock, Felder, și se îndepărtau de country și bluegrass.

Meisner a rămas până la lansarea în 1976 a albumului Hotel California, cel mai apreciat disc al trupei, dar a plecat la scurt timp după aceea.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: Noi detalii în cazul morții lui Sinead O'Connor. Ce precizări a făcut poliția în acest caz

Un timid din Nebraska, aflat între faimă și viața de familie, Meisner fusese bolnav și îi era dor de casă în timpul turneului Hotel California și era reticent în a fi în centrul atenției. Înlocuitorul său, Timothy B Schmit, a rămas în trupă în următoarele decenii, alături de Henley, Joe Walsh și Frey, care a murit în 2016. Ca artist solo, Meisner nu s-a apropiat niciodată de succesul trupei Eagles, dar a avut succese cu Hearts on Fire și Deep Inside My Heart și a cântat pe discurile lui Walsh, James Taylor și Dan Fogelberg, printre alții.

Trupa Eagles

Trupa Eagles

[Sursa foto: Getty Images]

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Meisner a fost căsătorit de două ori, prima dată când era încă în adolescență, și a avut trei copii. Fiu de fermieri și nepot al unui violonist clasic, Meisner a cântat în trupe locale în adolescență, iar la sfârșitul anilor 1960 s-a mutat în California și s-a alăturat grupului country rock Poco, alături de Richie Furay și Jimmy Messina. Acesta a fost supărat că Furay nu l-a lăsat să asculte mixajul de studio al primului lor album și a părăsit grupul înainte ca acesta să fie lansat: succesorul său a fost Timothy B Schmit.

"Pentru mine, scopul întregii chestii Eagles a fost acea combinație și chimia care făcea ca toate armoniile să sune perfect", a declarat Meisner pentru site-ul muzical www.lobstergottalent.com în 2015. "Lucrul amuzant este că după ce am făcut acele albume nu le-am mai ascultat niciodată și doar atunci când vine cineva la mine sau sunt acasă la cineva și se ascultă pe fundal, atunci îmi spun: "La naiba, discurile astea sunt bune".


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si