“Potrivit unui studiu pe care Ministerul Sanatatii il va prezenta saptamâna viitoare in ceea ce priveste starea infrastructurii de sanatate din România, circa 30% din spitalele din România functioneaza in cladiri cu risc seismic I sau II. Avem nevoie de investitii masive in infrastructura de sanatate din România”, a declarat Voiculescu, potrivit News.ro.

Acesta a mai spus ca in prezent nu exista bani pentru a cladi toate spitalele de care România are nevoie.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

In ceea ce priveste noile investitii, ministrul Sanatatii a mentionat ca are pregatite cinci proiecte regionale pentru a accesa 150 de milioane de euro, suma care provine din bani europeni, pentru construirea celor trei spitale regionale.

“Un lucru esential pentru investitii este pregatirea proiectelor. Sa stabilim unde vor fi facute aceste spitale si apoi sa facem un studiu de fezabilitate si dupa intocmim celelalte documente pentru inceperea licitatiilor.

Avem in vedere construirea a trei spitale. Am selectat doua terenuri in Cluj si Craiova, pe care le-am primit de la Ministerul Apararii Nationale”, a declarat ministrul Sanatatii, precizând ca s-a intâmplat in trecut sa fie ridicate cladiri care trebuiau sa devina spitale, in locuri unde nu existau utilitati.

Voiculescu a mai spus ca la jumatatea anului viitor vor fi gata studiile de fezabilitate pentru toate cele trei spitale regionale din Cluj, Craiova si Iasi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si