Europa a înregistrat o scădere a consumului de alcool în primul an al pandemiei, dar declinul s-ar putea inversa în anii următori, pe măsură ce consecințele economice ale COVID-19 își vor face simțite efectele.

Pandemia a afectat și obiceiurile oamenilor

OMS a publicat, joi, raportul privind sănătatea în Europa. În acest raport se poate observa cum consumul de alcool a scăzut în Europa, potrivit Reuters.

Citeste si: Avertisment OMS: Au crescut atacurile asupra ambulanțelor și spitalelor din Ucraina

Obiceiurile de  consum de alcool  s-au schimbat în timpul pandemiei și au mutat consumul de alcool din baruri și restaurante în case, iar consumul general de alcool a scăzut în 2020.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Au plătit 4.400 de euro pe o vacanță de lux, în Egipt, dar realitatea arăta complet diferit față de poze: Am avut un șoc- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Scăderea consumului de alcool a fost mai puțin pronunțat în rândul persoanelor cu venituri mici sau medii și al celor care se confruntă cu dificultăți, precum și în rândul persoanelor care și-au pierdut locul de muncă sau au avut alte probleme financiare.

Citeste si: Menține pardoselile din piatră naturală în condiții optime. Accesează servicii profesionale de șlefuire piatră naturală!

„Pe baza experiențelor anterioare, recesiunea economică cauzată de pandemia COVID-19 va crește probabil nivelul consumului de alcool în anii următori, în special în cazul bărbaților și al celor care sunt la un nivel socio-economic scăzut”, se arată în raport.

Anunț îngrijorător din partea experților OMS

OMS atrage, însă, atenția că țările europene trebuie să acorde prioritate sănătății și să se concentreze asupra unor aspecte precum sănătatea mintală, în caz contrar riscând să piardă progresele înregistrate din 2015.

Citeste si: Masca de protecție rămâne obligatorie în școli?! Răspunsul oficial lansat de Sorin Cîmpeanu pentru elevi și profesori

„În acest moment, la aproape doi ani de la declanșarea pandemiei, ne aflăm în fața unei alegeri dureroase”, a declarat Hans Kluge, directorul regional al OMS pentru Europa.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si