Totodata, 10% din populatia inactiva ar fi disponibila sa munceasca desi nu cauta o slujba.
Dintre cei care nu lucreaza, 46% au doar studii gimnaziale, iar 50% au studii liceale si postliceale sau o scoala profesionala.

O treime din populatia inactiva este reprezentata de persoane in varsta, mai dificil de (re)integrat, iar dintre tineri, numai 80% sunt la scoala, ceilalti nefiind implicati in nicio activitate scolara sau lucrativa.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Ce s-a întâmplat într-o țară din Europa după ce s-a aflat de cazul americanului care s-a trezit în timp ce medicii îi scoteau inima- antena3.ro

Citeste si: Animalele care nu vor mai putea fi ucise. Fermele se vor închide. Angajații trebuie să își găsească alt loc de muncă- wowbiz.ro

Din randul celor inactivi fluxul celor care intra sau care reintra in activitate este aproape nul in ultimii sase ani, potrivit News.ro.
Jumatate din populatia inactiva se regaseste in mediul rural.

Concluzia documentului este ca gradul de necorelare intre cerintele angajatorilor si oferta de forta de munca disponibila se accentueaza, iar structura populatiei inactive limiteaza potentialul de detensionare al pietei muncii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si