In articol:
În opinia europarlamentarului liberal, fără o Justiție independentă nu există stat de drept, iar fără stat de drept suntem în pericol să pierdem bani europeni.
„Stați liniștiți, avem ac de cojocul lor! România nu e terenul de joacă al corupților, nu vom tolera presiunile, terorizarea magistraților! Fără o Justiție independentă nu există stat de drept, iar fără stat de drept suntem în pericol să pierdem bani
Iar fără bani europeni, România poate rămâne prizoniera celor care vor să țină populația în mizerie și sărăcie, pentru a o putea folosi în interes de clan! Lupta continuă, oameni buni!”, a scris Rareş Bogdan pe pagina sa de Facebook.
Cătălin Predoiu a fost întrebat de jurnalişti, marţi, înainte de a intra în sediul CSM dacă soarta SIIJ este pecetluită
“Eu am pronunţat legat de SIJ anumite consideraţii care sunt şi de ordin tehnic, nu numai de ordin politic, de politică publică.
Citeste si: Cod galben de viscol şi ninsori puternice, în zona montană înaltă, de miercuri noapte până vineri dimineaţă
Acesta a explicat că Secţia specială s-a remarcat mai mult prin acţiuni ”extrem de nefricite”.
”În schimb, s-au remarcat prin acţiuni extrem de nefericite, nu le mai reamintesc, retragerea apelurilor în cazuri în care nu există o explicaţie pentru acest lucru şi întâmplător vizează foşti politicieni de vârf, continuarea investigării unor funcţionari, oficiali internaţionali, cu imunitate internaţională”, a mai declarat Cătălin Predoiu.
Ministerul Justiţiei propune desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) sau regândirea radicală a modului de funcţionare şi organizare a acesteia, potrivit unui Memorandum care a fost discutat în şedinţa de
Citeste si: Gheorghe Dincă a povestit în amănunt cum el și complicele lui au violat-o pe Luiza! Detalii șocante
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Asociaţia Forumul Judecătorilor din România a anunţat că a centralizat parţial voturile magistraţilor din adunările generale, iar rezultatele de până acum arată că 80,8% dintre magistraţi s-au pronunţat pentru desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), 7,76% pentru menţinerea ei, iar 11.43% pentru amendarea normelor juridice care reglementează activitatea instituţiei.