David Hunter, un britanic stabilit în Cipru, a fost găsit vinovat de "omucidere", în cazul morții soției sale, Janice, în vârstă de 75 de ani, care era bolnavă de cancer în stadiu terminal. Apărarea a susținut că Janice Hunter și-a implorat soțul, cu care era căsătorită de peste 50 de ani, să-i pună capăt suferinței, notează jurnaliștii de la Agerpres.

Răsturnare de situație în cazul bărbatului care și-a ucis soția diagnosticată de cancer. Pensionarul a fost eliberat: "Îmi pare rău"

David și Janice

[Sursa foto: Profimedia - Facebook]

Citește și: Doi bărbați au fost reținuți pentru furt de cereale: Au rupt sigiliile unor vagoane de marfă, iar aproximativ 10 tone de grâu au ajuns pe terasamentul căii ferate

După ce și-a ucis cu brutalitate soția sale, bărbatul a încercat să-și pună capăt zilelor, susțin avocații săi. Conform Reuters, Hunter a sufocat-o pe Janice în casa lor din Paphos şi mai apoi a încercat să-și ia viața cu pastile şi alcool.

Cazul a fost pe primele pagini ale ziarelor din Marea Britanie și Cipru

Inițial, el a fost acuzat de omor calificat, însă parchetul a decis să renunțe ulterior la această acuzație, înlocuind-o cu "omucidere". La data de 21 iulie, tribunalul a hotărât că acțiunile sale nu au fost premeditate- ceea ce ar fi atras o sentință de închisoare pe viață- ci au fost rezultatul unei "acțiuni impulsive" din partea unui om aflat în suferință, a mai precizat Reuters.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"Suntem mulţumiţi de decizia de astăzi a instanţei", a declarat Michael Polak, după verdictul dat la Paphos (vest), unul dintre avocații lui Hunter.

Răsturnare de situație în cazul bărbatului care și-a ucis soția diagnosticată de cancer. Pensionarul a fost eliberat: "Îmi pare rău"

Hunter a fost eliberat

[Sursa foto: Profimedia - Facebook]

Citește și: Bărbatul gelos de 84 de ani și-a prins soția că-l înșeală cu cel mai bun prieten. Ce a urmat este greu de descris

"El va fi eliberat imediat", a mai precizat acesta în faţa jurnaliștilor, cazul fiind foarte urmărit în Marea Britanie.

De asemenea, procesul a captat ți atenția publicului din Cipru, o fostă colonie britanică și o țară predominant conservatoare, unde Biserica Ortodoxă exercită o influență puternică și consideră eutanasia un păcat grav. Cu toate acestea, ca urmare a acestui caz, Parlamentul cipriot a început discuții privind legalizarea eutanasiei.

Citește și: FOTO/VIDEO- Filmul tragediei de la Mamaia! Suspectul crimei a fost reținut de polițiști. Cine este victima criminalului?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si