Close sidebar
Close sidebar

Răsturnare de situație în cazul bărbatului care și-a ucis soția diagnosticată de cancer. Pensionarul a fost eliberat: "Îmi pare rău"

David Hunter a fost condamnat luni, 31 iulie 2023, la doi ani de închisoare de către un tribunal din Cipru care l-a găsit vinovat de uciderea soţiei sale, bolnavă de cancer în fază terminală, notează agențiile AFP şi Reuters. Aflat în spatele gratiilor din luna decembrie a anului 2021, bărbatul în vârstă de 75 de ani a părăsit tribunalul în libertate, instanţa ţinând cont de conduita sa bună din timpul celor 19 luni pe care le-a petrecut în detenție. "Nu pot descrie cum mă simt. Îmi pare rău. Aș vrea să pot, aș vrea să găsesc cuvinte pentru a descrie, dar nu pot", a declarat ucigașul.

Alexandra Costea,

Răsturnare de situație în cazul bărbatului care și-a ucis soția diagnosticată de cancer. Pensionarul a fost eliberat: "Îmi pare rău"

[Sursa foto: Profimedia - Facebook]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

David Hunter, un britanic stabilit în Cipru, a fost găsit vinovat de "omucidere", în cazul morții soției sale, Janice, în vârstă de 75 de ani, care era bolnavă de cancer în stadiu terminal. Apărarea a susținut că Janice Hunter și-a implorat soțul, cu care era căsătorită de peste 50 de ani, să-i pună capăt suferinței, notează jurnaliștii de la Agerpres.

David și Janice

[Sursa foto: Profimedia- Facebook]

Citește și: Doi bărbați au fost reținuți pentru furt de cereale: Au rupt sigiliile unor vagoane de marfă, iar aproximativ 10 tone de grâu au ajuns pe terasamentul căii ferate

După ce și-a ucis cu brutalitate soția sale, bărbatul a încercat să-și pună capăt zilelor, susțin avocații săi.

Conform Reuters, Hunter a sufocat-o pe Janice în casa lor din Paphos şi mai apoi a încercat să-și ia viața cu pastile şi alcool.

Cazul a fost pe primele pagini ale ziarelor din Marea Britanie și Cipru

Inițial, el a fost acuzat de omor calificat, însă parchetul a decis să renunțe ulterior la această acuzație, înlocuind-o cu "omucidere". La data de 21 iulie, tribunalul a hotărât că acțiunile sale nu au fost premeditate- ceea ce ar fi atras o sentință de închisoare pe viață- ci au fost rezultatul unei "acțiuni impulsive" din partea

unui om aflat în suferință, a mai precizat Reuters.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

"Suntem mulţumiţi de decizia de astăzi a instanţei", a declarat Michael Polak, după verdictul dat la Paphos (vest), unul dintre avocații lui Hunter.

Hunter a fost eliberat

[Sursa foto: Profimedia- Facebook]

Citește și: Bărbatul gelos de 84 de ani și-a prins soția că-l înșeală cu cel mai bun prieten. Ce a urmat este greu de descris

"El va fi eliberat imediat", a mai precizat acesta în faţa jurnaliștilor, cazul fiind foarte urmărit în Marea Britanie.

De asemenea, procesul a captat ți atenția publicului din Cipru, o fostă colonie britanică și o țară predominant conservatoare, unde Biserica Ortodoxă exercită o influență puternică și consideră eutanasia un păcat grav. Cu toate acestea, ca urmare a acestui caz, Parlamentul cipriot a început discuții privind legalizarea eutanasiei.

Citește și: FOTO/VIDEO- Filmul tragediei de la Mamaia! Suspectul crimei a fost reținut de polițiști. Cine este victima criminalului?

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI