Procurorii anunță că au contestat decizia Judecătoriei Sectorului 2, susţinând că șoferița avea o alcoolemie în momentul producerii accidentului de 0,80 g/l în sânge.

Parchetul a cerut marţi Judecătoriei Sectorului 2 arestarea preventivă a femeii, acuzată de ucidere din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Citeste si: VIDEO- A dispărut fără urmă pistolarul care a scos arma pe geam în trafic

Cum a fost lăsată în libertate șoferița băută

Șoferița de 57 de ani din București care a provocat  accidentul groaznic de sâmbătă, în urma căruia au murit două fete de 6 și 21 de ani fusese reținută pentru 24 de ore, luni după-amiază.

Femeia a fost, ulterior, prezentată judecătorilor pentru arestarea preventivă pe un termen de 30 de zile, dar judecătorii au considerat că nu merită să stea după gratii.

Deși a ucis două fete nevinovate, care se aflau pe trotuar, femeia a fost plasată doar sub control judiciar pentru 60 de zile. Procurorii speră să răstoarne decizia din primă instanță.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si:  Dialogul halucinant dintre agresorul de la Onești și Poliție. Primele imagini

Femeia a mințit că nu a consumat alcool

Rezultatele analizelor au arătat că șoferița consumase alcool înainte de a se urca la volan.

Femeia a fost audiată luni după a miază la Brigada Rutieră a Capitalei, în prezența procurorului de caz de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 2.

Femeia a fost dusă cu mandat la audieri, fiind ridicată de acasă de către polițiști.

"La data de 27.02.2021, în jurul orelor 15,35, a condus autovehiculul marca Mercedes Benz GLA pe str. Fructelor din sectorul 2 al municipiului Bucureşti, dinspre str. Gherghiţei către str. Menţiunii, având în sânge o îmbibaţie peste 0,80 g (întrucât conform buletinului de analiză toxicologică a prezentat o alcoolemie de 0,67 g la data de 27.02.2021, ora 18,05, şi de 0,44 g la data de 27.02.2021, ora 19,05), iar, când a ajuns la intersecţia cu str. Menţiunii, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a pătruns pe trotuarul din dreptul imobilului cu nr.176, unde a accidentat mortal două persoane vătămate, în vârstă de 6 şi 20 de ani", spune Parchetul într-un comunicat de presă.

Citeste si: VIDEO- Detalii șocante din tragedia de la Onești. Cum i-a ucis bărbatul înnebunit de furie pe cei doi ostatici

Tragedie din cauza alcoolului la volan

Sâmbătă după-amiază, o femeie de 57 de ani a pierdut controlul maşinii pe care o conducea pe o stradă în zona Andronache din Capitală, a lovit un stâlp, care s-a prăbuşit, după care maşina a fost proiectată pe trotuar, unde a accidentat mortal o fetiţă de 6 ani şi o fată de 20 ani. Cele două victime au fost transportate de urgenţă la spital, însă nu au mai putut fi salvate.

Imediat după accident, femeia de la volan a fost agresată de rudele fetelor accidentate, fiind transportată şi ea la spital. De asemenea, şi soţul femeii, aflat pe scaunul dreapta de lângă şofer, a fost scos din maşină de mulţimea furioasă şi a fost bătut.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

În declaraţia dată la Poliţie, şoferiţa ar fi spus că are permis de conducere de mai multă vreme, însă nu conduce constant şi nu avea experienţă pe o maşină având cutie automată de viteze. În acea zi s-ar fi urcat la volan pentru că soţul ei consumase băuturi alcoolice. La un moment dat, ar fi încurcat pedalele maşinii şi ar fi apăsat pe acceleraţie în loc de frână, ajungând cu maşina pe trotuar, unde le-a accidentat mortal pe cele două fete.

Ea a declarat că nu a consumat băuturi alcoolice, însă a refuzat să fie testată cu aparatul etilotest, astfel încât i s-au prelevat probe biologice.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si