Fostul edil din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, ar putea rămâne fără o parte din avere.

La Curtea de Apel Cluj, procurorii DNA au câștigat un proces, în care cereau ca fostul edil să înapoieze suma primită ca mită, într-un dosar de corupție, diferit față de cel în care a fost condamnat în acest an, potrivit Digi24.ro

Cherecheș ar putea rămâne fără 150.000 de dolari

În acel dosar, Cătălin Cherecheș a fost judecat pentru luare de mită, în 2013. Faptele s-au prescris, el fiind achitat în primă instanță.

De asemenea, DNA a constatat faptul că judecătorii Tribunalului Maramureș nu s-au pronunțat cu privire la confiscarea specială a sumei de 150.000 de dolari și au făcut apel în acest sens.

În acest caz, apelul s-a admis, dosarul fiind retrimis pentru rejudecare la Tribunalul Maramureș, pentru ca magistrații să ia o decizie referitoare la confiscarea banilor.

În anul 2013, mita s-ar fi dat pentru ca Primăria din Baia Mare să elibereze o autorizație de tranzit, pentru vehicule de mare tonaj, pe raza municipiului. De asemenea, banii fiind primiți de la o firmă, deținută de un elvețian.

Citește și: Socrii lui Cătălin Cherecheș, noi probleme după tentativa de mituire a judecătorilor. Anunțul DNA de ultimă oră

În acest an, Cătălin Cherecheș a fost condamnat pentru cinci ani la închisoare.

Cătălin Cherecheș, prins la Augsburg

Cherecheș a fost prins la Augsburg, în urma unei colaborări între Poliţia Română şi Poliţia Germană. Bărbatul a fost dat în urmărire internațională și a fost prins de autorități în cursul serii de marți, 28 noiembrie 2023, în orașul Augsburg. 

Citește și: EXCLUSIV! Ce șanse are Cătălin Cherecheș să scape de închisoare?! Greșeala care l-ar putea lăsa în libertate: „Există această posibilitate”

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Fostul edil din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost condamnat la o pedeapsă de cinci ani închisoare, prin decizie definitivă, pe data de 24 noiembrie.

Socrii lui Cherecheș, trimiși în judecată

Marți, 19 decembrie, procurorii anticorupție i-au trimis în judecată pe socrii lui Cătălin Cherecheș pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și complicitate la dare de mită.

Soacra primarului din Baia-Mare este acuzată de procurorii DNA că ar fi promis judecătoarei care avea dosarul lui Cherecheș și apoi ar fi și trimis printr-un martor suma de 50.000 euro, reprezentând un avans la mita promisă pentru o sentință mai blândă.

Dosarul întocmit de DNA a fost trimis spre judecare Tribunalului Mureș, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Redăm mai jos comunicatul DNA:

"În cauza mediatizată prin comunicatului nr. 1092/VIII/3 din 09 noiembrie 2023, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată,

în stare de arest preventiv, a doi inculpați (soț și soție), în sarcina cărora s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și complicitate la dare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

Citește și: Socrii lui Cătălin Cherecheș rămân în arest preventiv, după ce au încercat să-și ajute ginerele. Decizia este definitivă!

În data de 25 noiembrie 2023 (octombrie- n.red), în contextul în care un afin al lor era judecat într-un dosar de corupție, aflat în faza apelului, inculpata ar fi luat legătura cu o persoană (martor în cauză), ruda unuia dintre judecătorii din complet, și s-ar fi oferit să achiziționeze o afacere pe care aceasta din urmă o deținea pe raza județului Mureș cu o sumă cuprinsă între 50.000 – 100.000 euro, indicând totodată și posibilitatea remiterii unor alte foloase necuvenite. Această “ofertă” inițială ar fi fost valabilă doar în condițiile în care magistratul respectiv ar fi urmat să pronunțe o sentință favorabilă (soluție mai blândă) în cauza în care afinul inculpatei ar fi fost judecat pentru săvârșirea unor presupuse infracțiuni de corupție.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Ulterior, la data de 06 noiembrie 2023, inculpata ar fi promis judecătorului, prin intermediul aceluiași martor, suma de 50.000 euro, reprezentând un avans dintr-o sumă care nu a fost cuantificată până în prezent, dar cel puțin egală cu suma menționată anterior, restul urmând a fi remiși după data când instanța de judecată ar fi urmat să pronunțe în cauza respectivă o soluție de achitare

În contextul menționat mai sus, în data de 08 noiembrie 2023, într-un restaurant de pe raza municipiului Cluj – Napoca, inculpata ar fi remis martorului avansul de 50.000 euro promis și alte foloase necuvenite, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
În demersurile descrise mai sus, inculpata ar fi fost ajutată de soțul său atât moral, cât și material, acesta din urmă asigurându-i soției sale transportul atât în vederea „rezolvării problemei” la Baia Mare, cât și ulterior, la remiterea sumei de 50.000 euro.

În cauză a fost dispusă măsura sechestrului asigurător asupra sumei de 50.000 de euro, ridicată cu ocazia procedurii flagrantului, în vederea confiscării speciale

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mureș, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Citește și: Socrii lui Cătălin Cherecheș, noi probleme după tentativa de mituire a judecătorilor. Anunțul DNA de ultimă oră

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție", se arată în comunicatul DNA.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si