Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat cu scurt timp în urmă, pe pagina sa de Facebook, că marți va fi votat în Camera Deputaților un amendament pe care l-a depus în Parlament și care prevede că piețele, târgurile, bâlciurile și talciocurile rămân deschise pe durata stării de alertă.

Piețele, azi închise, mâine deschise

Una dintre cel mai contestate măsuri din noul pachet de restricții anti-coronavirus se referă la închiderea piețelor, dar la păstrarea programului de funcționare a supermarketurilor.

Președintele Klaus Iohannis a revenit după primul anunț al Guvernului și a spus că piețele în aer liber pot fi păstrate deschise. După protestele agricultorilor români, liderii PSD din Opoziție pregătesc modificarea legii în Parlament și deschiderea tuturor piețelor.

Citeste si: Județul care a urcat brusc pe primul loc în topul infectărilor cu coronavirus

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Orban se luptă să scoată afară din piețe producătorii români. #PSD nu poate tolera acest atac mizerabil asupra românilor care își câștigă cinstit pâinea din munca pământului. Românii au dreptul să pună pe masă produse românești. Vom vota mâine în plenul Camerei Deputaților amendamentul prin care piețele să rămână deschise, cu respectarea tuturor măsurilor de distanțare și protecție sanitară ”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Ce a răspuns Orban, întrebat care este diferenţa dintre o piaţă şi un supermarket

Premierul Ludovic Orban a fost întrebat luni, într-o conferinţă de presă, care este diferenţa dintre o piaţă închisă, care a fost închisă începând din 9 noiembrie, şi un supermarket care continuă să îşi desfăşoare activitatea, el precizând că gradul de conformare în supermarketuri este unul mai mare, întrucât există sisteme de ventilaţie şi modalităţi prin care se asigură respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii Sars-Cov-2.

“E o mare diferenţă. Gradul de conformare în supermarketuri este unul mai mare, acolo sunt sisteme de ventilaţie, sunt sisteme prin care s-a asigurat respectarea măsurilor. Diferenţa este strict legată de riscul de transmitere a virusului şi de analizele care au fost efectuate privind îmbolnăvirile. Este o măsură temporară, cine vrea să cumpere din supermarket, poate să cumpere în continuare din supermarket, cine vrea să cumpere de la piaţă, va putea să cumpere de la piaţă”,  a afirmat Ludovic Orban.

De luni au intrat în vigoare măsuri suplimentare de prevenerire a răspândirii îmbolnăvirilor de COvid-19, una dintre acestea fiind şi suspendarea activităţii pieţelor care funcţionează în spaţii închise, ceea ce a provocat nemulţumiri în rândul producătorilor.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Marcel Ciolacu: PSD nu poate tolera acest atac mizerabil asupra românilor care își câștigă cinstit pâinea din munca pământului


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si