În București, incidenţa cumulată a cazurilor de coronavirus, calculată la 14 zile, a ajuns 14,71 la mia de locuitori, marți, anunță Direcția de Sănătate Publică București.

Citeste si: Vești bune! Cocktailul cu anticorpi pentru Covid-19 al AstraZeneca tratează și simptomele apărute în prima săptămână de boală

Explozie de noi cazuri de infectare în București

Rata de infectare în Capitală, calculată la 14 zile, este în continuă creştere. Luni a fost de 14,2 la mie, duminică a fost 13,6, iar sâmbătă 12,65.

În Bucureşti sunt 2.423 de noi îmbolnăviri, în Constanţa- 514, Timiş- 480, Braşov- 366, Ilfov- 328, Prahova- 315, Iaşi- 300.

Tot mai multe școli din Capitală trec în regim online

Până marți, 12 octombrie, nouă școli din București erau închise, iar elevii fac cursuri exclusiv online. Este vorba despre unităţi şcolare din sectoarele 1, 2, 3, 5 şi 6.

În cursul zilei de azi, alte școli au luat aceeași decizie de trecere în online, începând de miercuri. Spre exemplu, conducerea Școlii nr.3 "Nicolae Titulescu" din Sectorul 1 a transmis că toate cursurile se vor desfășura exclusiv online din data de 13 octombrie până în data de 28 octombrie, conform unei decizii luate marți în ședinta CA a școlii.

Citeste si: Nouă școli din Capitală s-au închis. Iată lista completă a unităților școlare

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

"Situatia epidemiologica la nivelul scolii indica ieri seara un numar de 12 clase in online. Astazi avem un numar semnificativ de cazuri cu simptomatologie specifica ce sunt in momentul de fata in curs de testare, cazuri care vor modifica in sens ascendent situatia curenta. Drept pentru care, in vederea asanarii situatiei si pentru a preveni raspandirea virusului la nivelul scolii, incepand de maine 13 octombrie 2021 cursurile cu prezenta fizica

se suspenda, urmand ca toti elevii scolii sa participe online la cursuri. Elevii de gimnaziu vor reveni fizic la cursuri incepand cu data de 28 octombrie 2021. In ce priveste elevii de scoala primara, acestia vor trece de asemeni in online, urmand a avea si vacanta de o saptamana ultima saptamana in octombrie. Ei vor reveni fizic la cursuri la data de 1 noiembrie 2021", a transmis Asociatia de parinti pe școală.

În aceste condiții, toate cursurile din Scoala 3 "Nicolae Titulescu" se vor desfășura online, conform Ordinului Comun ME-MS, nr. 5.338/2.015/2021, art.3, alin.2. Nu este o situație singulară în acest moment în Capitală.

Citeste si: Bucureștiul, "capitala valului 4". Rata de incidenţă a trecut de 14 la mia de locuitori

Vezi lista completă a claselor și școlilor închise în Capitală

Inspectoratul Școlar București are obligația de a prezenta periodic AICI situația grupelor, claselor sau școlilor cu activitate exclusiv online. 

Cea mai recentă centralizare poate fi văzută aici și conține situația valabilă la nivelul zilei de luni, 11 octombrie. 

Citeste si: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea a suferit un grav accident! Fosta concurentă ”Bravo, ai stil!” desfigurată: ”Am intrat frontal într-un TIR”- radioimpuls.ro

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă s-a reunit, luni, într-o şedinţă extraordinară, online. În cadrul ei au dispus suspendarea cursurilor cu prezenţa fizică pentru 9 unităţi şcolare.

Ministrul Educației a transmis public că decizia și responsabilitatea închiderii școlilor aparține exclusiv conducerii unităților școlare și că INSP va aproba orice cerere de trecere în online venită de la școlile cu număr mare de infectări.

 

  


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si