In articol:
- Cele mai multe cazuri noi de COVID-19, în București
- Nu mai există locuri libere la ATI pentru pacienții cu forme severe de COVID-19
- Un sfert dintre școlile din București au trecut în online
Rata de incidență în București a crescut cu viteză în ultima lună, de la 1,5 la mie cât era în data de 13 septembrie, la cifra uluitoare din prezent.
Citeste si: Fiica interpretului de muzică populară Petrică Moise a murit de COVID, la o săptămână după tatăl său
Cele mai multe cazuri noi de COVID-19, în București
Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunţat marți 16.743 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, dintre care cele mai multe (2.380) au fost în Bucureşti.
Citeste si: Uniunea Europeană ar putea achiziționa un nou medicament pentru COVID-19
Nu mai există locuri libere la ATI pentru pacienții cu forme severe de COVID-19
Grupul de Comunicare Strategică a anunţat marţi, 12 octombrie 2021, faptul că nu există niciun loc liber în secţiile ATI pentru pacienţii cu forme severe de coronavirus, altele decât cele special destinate celor care au şi alte afecţiuni asociate.
La nivelul întregii țări există doar 1.561 de paturi de ATI destinate pacienţilor bolnavi de coronavirus, iar în acest moment nu mai există niciunul liber.
Un sfert dintre școlile din București au trecut în online
Inspectoratul Școlar București se confruntă cu un val de cereri din partea școlilor de a trece în online, 110 unități de învățământ, adică aproape un sfert, cerând în ultimele 24 de ore suspendarea fizică a cursurilor.
Sorin Cîmpeanu a anunţat, marţi seară, că peste o sută de şcoli din Capitală au solicitat trecerea la cursuri online, nouă dintre cereri fiind bazate pe motive epidemiologice.
„Singurele două inspectorate care au înregistrat un număr mare de solicitări, care reflectă şi o teamă- justificată, desigur- sunt Bucureştiul şi Oltul, care a înregistrat 50 de solicitări de trecere în online", a afirmat el.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Politicianul susține că solicitările „trebuie să fie aprobate atunci când există acest sentiment de teamă”, întrucât altfel părinţii nu şi-ar mai trimite copiii la şcoală.
Citeste si: Scenariu propus în Guvern: școlile fără cazuri COVID rămân deschise și peste rata de 6 la mie