Potrivit comunicatului, 26 de candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă. 

Peste 83 la sută dintre candidaţii înscrişi la concursul de titularizare s-au prezentat, miercuri, la proba scrisă

”Rata de participare la proba scrisă din cadrul concursului de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar, desfăşurată miercuri, 12 iulie, a fost 83,17%. Din promoţia de absolvenţi ai acestui an înscrişi la concurs, s-au prezentat 81,70% dintre candidaţi.

2.623 de candidaţi dintre cei prezenţi s-au retras (2.541 de candidaţi din motive personale, respectiv 82 de candidaţi din motive medicale). Procentul candidaţilor retraşi, din totalul candidaţilor prezenţi, este 9,87%”, au transmis reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

Citește și: Titularizarea, o glumă pentru profesori

Dintre aceștia, 26 de candidați au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă. 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Profesorii, emoționați la examenul de Titularizare

Cele 23.893 de lucrări vor fi corectate în 12 centre de evaluare, din întreaga țară. 12 lucrări au fost anulate la centrul de concurs.

Primele rezultate la proba scrisă vor fi afişate în 18 iulie

Contestațiile vor putea fi depuse la sediile inspectoratelor şcolare judeţene sau prin mijloace electronice până la ora 21:00, respectiv în 19 iulie, până la ora 12:00, urmând ca rezultatele finale să fie afișate pe data de 26 iulie.

Citește și: VIDEO- Profesor dat afară din examenul de titularizare la Timiș. A fost prins cu un telefon și căști asupra sa

Candidaţii trebuie să obţină minimum nota șapte la proba scrisă pentru a obţine statutul de titular pe perioadă nedeterminată.

Pentru un post de suplinitor, candidații sunt nevoiți să obțină nota cinci la proba scrisă, repartizările urmând să aibe loc pe data de 27 și 28 iulie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si