PETRE DAEA
"Dumnealui nu este paun printre gaini care sa isi pastreze aripile in timp ce noi ne perpelim de situatia reala, iar dumnealui se plimba cu explicatii, cautand un raspuns peste 2 ani cand nu mai sunt nici gainile si poate nici noi"

BOGDAN CHIRITOIU
 "Asta cred si eu, ca sunt un functionar cenusiu al statului roman.

Da. Asta sunt" "Niciodata nu ai sa ii prinzi pe hoti daca faci prea multa galagie"

Inainte sa fie decorat de presedintele Romaniei in semn de apreciere, seful Consiliului Concurentei i-a transmis ministrului Agriculturii ca a inteles gresit declaratia sa referitoare la explozia preturilor la alimentele de baza. Bogdan Chiritoiu il contrazice pe Petre Daea si spune ca niciodata nu a dat vina pe deficitul bugetar pentru cresterea preturilor la oua si unt.

BOGDAN CHIRITOIU
"Ideea a fost exact opusul. Ouale au o evolutie extraordinara diferita. Produsele alimentare, cresterea asta de 3% e explicata de evolutiile macroeconomice si nu ne ingrijoreaza din punct de vedere concurential. La oua, unt si alte produse vedem crestere mult mai mari. Una e 3%, alta e 50%. Aici vrem sa vedem care sunt explicatiile"

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Sa nu ne asteptam, insa, prea curand la un rezultat al anchetei. Ar putea dura cel putin doi ani, precizeaza autoritatile.
Pana atunci, asistam la un alt fenomen bizar. Unul dintre marile lanturi de magazine a facut un anunt surprinzator. A scazut brusc pretul la oua pana la 0.66 de bani bucata.

Astfel, daca un cofraj cu 30 de oua costa ieri aproape 24 de lei, acum se vinde cu 20 de lei.

Ieftinirea surprinzatoare vine la o zi dupa ce ministrul Agriculturii le-a atras atentia comerciantilor.

PETRE DAEA
"Ma asteptam ca azi tara mea sa aibe un pret diferit la oua fata de... alte oua..."

Intr-un alt hypermarket, au aparut promotii la acelasi produs. Totusi, reprezentantii marilor lanturi de magazine inca refuza sa faca vreun comentariu legat de acest subiect fierbinte.

FLORIN CAPATANA, Vicepresedinte, Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania

"Am observat in spatiul public ca au aparut suficient de multe afirmatii legate la preturi. Lasam consiliul Concurentei sa isi faca treaba. O sa analizam si noi aceste comentarii si cand vom avea un rezultat o sa venim in fata dvs. si o va spunem ceea ce s-a intamplat"

"Sigur, s-a observat. Si la carne si la oua si la lapte. Va fac comparatii. Covalactul, untul. A fost patru lei, acum e opt lei. Covalactul se produce in Romania. Hai, Presidentul e din strainatate"

DORIN COJOCARU,presedintele ASOCIATIEI PATRONALE DIN INDUSTRIA LAPTELUI
"Trendul este de scumpire a alimentelor. Aici intervin accizele, materiile prime, energia, salariul minim pe economie, energia"
"Ca toate aceste costuri s-au revarsat la raft in luna octombrie a fost un impact violent, ceea ce nu trebuiau sa faca hypermarketurile. Trebuiau sa le mareasca treptat."

In prezent, pretul laptelui este la fel de ridicat ca in celelalte state europene si..

abia peste trei luni am putea asista la o ieftinire, sustin producatorii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si