Riscul escaladării războiului dintre Israel și Hamas în întregul Orient Mijlociu a crescut, armata israeliană pregătindu-se pentru represaliile Teheranului.

Citește și: Un lider Hamas și-a pierdut cei trei fii și un nepot, într-un atac aerian. Ireal cum a reacționat când a aflat tragica veste? "Îi mulțumesc lui Allah"

De miercuri seară s-au înmulţit zvonurile privind un eventual atac, ca răspuns la bombardarea Consulatului iranian de către Israel, informează Sky News.

Chiar și compania aeriană Lufthansa a suspendat, joi, toate zborurile spre şi dinspre Teheran, pe fondul temerilor că Iranul ar urma să atace Israelul.

Iranul a promis că Israelul „va fi pedepsit"

Țările din Orientul Mijlociu, dar și Statele Unite, sunt în alertă maximă și s-au pregătit pentru un posibil atac din partea Iranului.

Amenințarea persistă din 1 aprilie, când avioane de război israeliene au bombardat complexul ambasadei iraniene din Siria, ucigând mai mulți generali israelieni.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a declarat că Israelul „trebuie să fie pedepsit și așa va fi” pentru lovitura de la Damasc care a ucis șapte membri ai Corpului Gardienilor Revoluției iraniene.

razboi iran israel

Război în Gaza

[Sursa foto: Twitter / ISW]

Ce companie aeriană a suspendat toate zborurile spre Iran

Oficialii companiei aeriene germane Lufthansa nu au dat detalii despre decizia luată joi, spunând doar că zborurile se suspendă, probabil, până pe 13 aprilie. Inițial, cursele urmau să fie oprite doar astăzi.

Într-un răspuns aparent la declarația lui Khamenei, ministrul israelian de externe, Israel Katz, a declarat că țara sa va răspunde dacă Iranul va ataca Israelul de pe teritoriul său.

SUA și aliații săi cred că loviturile majore cu rachete sau drone din partea Iranului sau a împuterniciților săi împotriva țintelor militare și guvernamentale din Israel sunt iminente, a raportat ieri Bloomberg.

Joe Biden, mesaj de susținere a Israelului împotriva Iranului

Joe Biden, mesaj de susținere a Israelului împotriva Iranului

[Sursa foto: Twitter]

Rusia își sfătuiește cetățenii să nu meargă în Orientul Mijlociu

Ministerul de Externe al Rusiei le-a spus cetățenilor că ar trebui să se abțină de la călătorii în Orientul Mijlociu, în special în Israel, Liban și teritoriile palestiniene.

„Situația tensionată din regiunea Orientului Mijlociu persistă”, a spus ministerul rus de externe.

„Le recomandăm cu tărie cetățenilor ruși să se abțină de la a călători în regiune, în special în Israel, Liban și teritoriile palestiniene, cu excepția cazurilor de extremă necesitate”, a transmis MAE de la Moscova.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si