Iată care este situația în Ucraina și ce teritorii sunt ocupate de armata rusă!

Rusia pierde din ce în ce mai multe teritorii ocupate în Ucraina

Pentru armatele lui Putin, în luna septembrie au avut loc câteva schimbări. Armatele au fost forțate să iasă din provincia nordică Harkov, la vest de râul Oskil. Ușor, ușor, rușii pierd teren în jurul orașului Herson. 

În nord, trupele ruse au fost forțate să se retragă repede. În unele cazuri „au abandonat jumătate din echipament”.

Mai multe tancuri și depozite de arme rusești au fost capturate de către Ucraina, împreună cu orașul Izium.

Citeste si: Rusia neagă crimele de război de la Izium. "Este o minciună", spune portavocea lui Putin

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Potrivit unei hărți interactive, bazată pe date de la Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), este prezentată toată situația schimbării sorții de când Rusia și-a lansat invazia pe 24 februarie.

Ofensiva rusă inițială a avut loc pe trei axe principale.

În nord, trupele s-au mutat din Belarus, aliatul Rusiei, în încercarea de a captura Kievul și de a decapita conducerea Ucrainei. În nord-est, au făcut o încercare de a pune mâna pe Harkov, al doilea oraș ca mărime al Ucrainei.

Spre sud, trupele rusești au fost mai ales în Crimeea, pe care Putin a anexat-o în 2014, în sudul Ucrainei, obținând inițial câștiguri mari. În zona est, forțele ruse au atacat în regiunea Donbas.

Ce teritorii din Ucraina mai sunt ocupate de armata rusă

În ultimele zile, forțele ucrainene au înregistrat câștiguri rapide. Acestea au eliberat zone mari ocupate de Rusia în urma invaziei din 24 februarie. Moscova încă deține o cincime din țară.

În septembrie, Ucraina a eliberat peste 8.000 km pătrați de sub controlul Rusiei.

Orașele Izium și Kupiansk, despre care Ucraina spune că au fost eliberate la 10 septembrie, au fost ambele centre cheie de aprovizionare pentru forțele ruse. Aceste orașe reprezintă câștiguri strategice importante.

În acest moment, Rusia deține încă aproximativ 20% din Ucraina. Zonele se află în mare parte în regiunea de est Donbas și în sudul Ucrainei continentale, precum și în peninsula Crimeea pe care Rusia a anexat-o în 2014.

În Donbas se vorbește rusa, iar după ce Rusia a anexat Crimeea în 2014, forțele pro-ruse au capturat mai mult de o treime din regiune.

Zonele din vestul țării, inclusiv Liov, au suferit atacuri cu rachete, dar nu s-a încercat ocuparea terenului.

Citeste si: Rusia, acuzată că a bombardat o centrală nucleară din sudul Ucrainei


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si