Close sidebar
Close sidebar

Război Iran-Israel. Avertismentul MAE pentru cetățenii români după atacul cu rachete de vineri seara

Un război între Iran și Israel este iminent, anunță serviciile de securitate ale SUA. Este așteptat un atac al statului musulman în următoarele 12-48 de ore, iar Ministerul Afacerilor Externe de la București a emis o atenționare pentru cetățenii țării noastre.

Sorin Negru,

Cresc temerile cu privire la o ripostă a Iranului împotriva Israelului.

[Sursa foto: Twitter / IDF]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Regiunea Orientului Mijlociu şi SUA sunt în alertă în legătură cu un posibil atac din partea Iranului încă din 1 aprilie, când presupuse avioane de război israeliene au bombardat consulatului iranian din Siria.

Citește și: Ziua Z pentru Orientul Mijlociu. Israelul se pregătește pentru un atac direct din Iran în weekend

Statele Unite au anunţat vineri trimiterea de întăriri în Orientul Mijlociu, pe măsură ce temerile se intensifică în regiune cu privire la o ripostă a Iranului împotriva Israelului.

Citeste si: Pensiile românilor, micșorate înainte de recalcularea din septembrie! Din ce cauză au primit unii pensionari decizii de reducere a pensiilor- kanald.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a promis măsuri împotriva Israelului, în timp ce gruparea armată Hezbollah din Liban a declarat că atacul israelian a fost un "punct de cotitură" şi că sprijină dreptul Iranului de a "pedepsi" Israelul.

Liderul suprem al Iranului

[Sursa foto: Twitter]

Atac masiv cu rachete din Liban asupra Israelului

Gruparea şiită libaneză Hezbollah, susţinută de Iran, a anunţat vineri că a lansat "zeci de rachete" asupra unor poziţii israeliene, ca răspuns, potrivit grupării, la atacurile israeliene în sudul Libanului, informează Agerpres.

Luptătorii Hezbollah au atacat "poziţii de artilerie inamice(...) cu zeci de rachete de tip Katiuşa", a indicat gruparea într-un comunicat, adăugând că este vorba "de un răspuns la atacurile inamicului împotriva(...) satelor din sud şi a caselor civile".

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI