Ziua 23 de război între Israel și Hamas. O primă veste bună din Fâșia Gaza după multe zile de coșmar. Conexiunile telefonice și cele de internet au fost restabilite după o întrerupere care a durat mai mult de 24 de ore.  

Citește și: Război Israel-Hamas. Armata israeliană își extinde operațiunile terestre în Fâșia Gaza. Netanyahu: "Am intrat în faza a doua a războiului". Rezoluție ONU pentru un "armistițiu umanitar imediat" LIVE TEXT

Întreruperea comunicațiilor în Fâșia Gaza a dus la situații grave, potrivit BBC News.

Organizațiile internaționale pentru drepturile omului au avertizat că ambulanțele nu pot fi chemate să preia răniții, iar oamenii nu pot lua legătura cu cei dragi și să verifice dacă sunt încă în viață.

UPDATE 18.00. Tancurile Israelului, lupte pe plajele din Gaza

Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) spun că forțele terestre continuă să opereze în partea de nord a Fâșiei Gaza, ucigând mai mulți militanți înarmați Hamas și distrugând locurile aparținând grupării teroriste.

Oficialii IDF susțin că trupele au ucis un număr de luptători Hamas care au deschis focul asupra forțelor terestre din Fâșia Gaza și alți teroriști identificați pe plaja din Gaza, lângă comunitatea Zikim din sudul Israelului.

De asemenea Forțele Aeriene au continuat să efectueze lovituri împotriva clădirilor folosite de gruparea teroristă, adaugă IDF.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

Atac cu tancurile pe plajele din Gaza

[Sursa foto: Twitter]

UPDATE 17.00. O nouă discuție Joe Biden- Benjamin Netanyahu

Statele Unite cer că Israelului să ia toate măsurile necesare pentru a face "distincţie" în operaţiunile sale militare între Hamas şi civilii palestinieni, în contextul în care armata israeliană îşi intensifică bombardamentele şi operaţiunile terestre în Fâşia Gaza. 

"Ceea ce credem noi este că, în fiecare oră, în fiecare zi a acestei operaţiuni militare, guvernul israelian ar trebui să ia toate măsurile posibile la dispoziţia sa pentru a face distincţie între Hamas- teroriştii care sunt ţinte militare legitime- şi

civilii care nu sunt", a declarat pe postul CNN consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan.

"Este sfatul pe care li-l dăm. Este ceea ce comunicăm şi continuăm să o facem la cele mai înalte niveluri", a adăugat el, precizând că preşedintele Joe Biden urma să discute din nou duminică cu premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Armata Israelului cere evacuarea populației civile din nordul Fâșiei Gaze

Forţele de apărare israeliene (IDF) au cerut din nou palestinienilor, duminică dimineața, să meargă în sudul Fâşiei Gaza.

În zonele de sud ale Fâșiei Gaza unde sunt aşteptate noi ajutoare umanitare duminică prin eforturile Egiptului şi ale SUA, potrivit unui mesaj al IDF postat pe fosta rețea Twitter/X.

"Civilii din nordul Fâşiei Gaza şi din oraşul Gaza ar trebui să se deplaseze temporar la sud de Wadi Gaza, într-o zonă mai sigură, unde vor putea primi apă, hrană şi medicamente. Egiptul şi SUA îşi vor creşte eforturile umanitare în Gaza", a declarat armata israeliană care a bombardat neîncetat Fâşia Gaza de la atacul sângeros al Hamas în sudul Israelului în 7 octombrie. 

Iranul spune că acțiunile Israelului din Fâșia Gaza au depășit "linia roșie"

Presedintele Iranului, Ebrahim Raisi

Iranul spune că acțiunile Israelului din Fâșia Gaza au depășit "linia roșie"

Președintele Iranului Ebrahim Raisi spune că acțiunile Israelului au „depășit liniile roșii", ceea ce ar putea forța întreaga lume să ia măsuri”.

Scriind duminică pe X (fostul Twitter), Ebrahim Raisi a adăugat: „Washingtonul ne cere să nu facem nimic, dar ei continuă să ofere sprijin larg Israelului. SUA au trimis mesaje Axei Rezistenței, dar au primit un răspuns clar pe câmpul de luptă”.

„Axa de rezistență” se referă la o rețea de forțe susținute de Iran în Orientul Mijlociu, din care Hamas face parte.

Citeste si: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea a suferit un grav accident! Fosta concurentă ”Bravo, ai stil!” desfigurată: ”Am intrat frontal într-un TIR”- radioimpuls.ro

Autoritățile americane au avertizat Iranul să nu participe la războiul dintre Israel-Hamas, pentru a se evita un conflict regional mai larg.

Grupul Hezbollah, care își are sediul în Liban și este susținut și de Iran, a intrat într-un schimb de focuri cu Israelul în ultimele săptămâni.

Citește și: Copilul-profet din India a prezis un lucru teribil cu doar 3 zile înainte să înceapă războiul dintre Israel și Hamas

Israelul a impus un "asediu total" asupra Fâşiei Gaza şi a întrerupt aprovizionarea cu apă, electricitate şi produse alimentare, în timp ce teritoriul cu o populaţie de 2,4 milioane de locuitori era supus deja unei blocade israeliene terestră, aeriană şi maritimă, după accederea Hamas la putere în 2007.

Liderul Hamas, dispus să facă schimb de prizonieri

Liderul Hamas din Fâşia Gaza, Yahya Sinwar, a declarat că este gata să încheie "imediat" un schimb de ostatici pe care mişcarea sa îi are pentru "toţi prizonierii palestinieni" încarceraţi de Israel, informează AFP.

"Suntem gata să încheiem imediat un schimb pentru eliberarea tuturor prizonierilor din închisorile inamicului sionist în schimbul tuturor ostaticilor aflaţi în mâinile rezistenţei", a declarat Sinwar într-un comunicat difuzat de mişcarea palestiniană.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si