Trupele în retragere ale lui Vladimir Putin au aruncat în aer, vineri 11 noiembrie, un pod-cheie peste râul Nipru pentru a opri forțele ucrainene care le urmăresc în timp ce rușii fug din sudul Ucrainei.

Citește și: Rusia se pregătește să testeze ''arma apocalipsei'', torpila Poseidon

Informația a fost confirmată de presa de la Kiev, potrivit BBC News.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Podul Antonivski, singurul pod rutier care face legătura între oraşul Herson din sudul Ucrainei şi malul de est al râului Nipru aflat sub controlul Rusiei, s-a prăbuşit, a anunţat vineri postul local al televiziunii publice Suspilne.

Ofensiva Ucrainei continuă în sudul țării

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a anunţat miercuri că a ordonat trupelor ruse din provincia ucraineană Herson să se retragă de pe malul de vest al fluviului Nipru şi să stabilească o linie defensivă de cealaltă parte a barierei naturale reprezentate de acest fluviu.

Citește și: Ucraina acuză Rusia că vrea să facă din Herson un "oraș al morții"

Oficialul de la Moscova a subliniat riscul căderii trupelor ruse sub încercuirea celor ucrainene pe malul de vest al Niprului, mai ales dacă Ucraina ar bombarda barajul de la Nova Kahovka, ceea ce ar produce inundarea unei mari părţi a Hersonului şi ar izola trupele ruse de peste Nipru. 

„Armata ucraineană este deja în Herson! Slava Ucraina!” a postat vineri pe Twitter deputatul ucrainean Oleksiy Goncharenko, în jurul prânzului.

S-a spus că soldații ucraineni au intrat în districtul Shumensky din vestul orașului. Civili care poartă steaguri ucrainene au fost fotografiați adunându-se în piața centrală din Herson.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si