Close sidebar
Close sidebar

Rușii se retrag din fața contraofensivei ucrainene. Noi explozii în Crimeea. Zelenski, apel de ultim moment

Forţele ucrainene sunt în ofensivă pe toată linia frontului, afirmă preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, într-un mesaj transmis miercuri, 31 august. Ucrainenii, care dispun de armament de ultimă generație din Occident, au început săptămâna această să recucerească teritorii ocupate de Rusia.

Sorin Negru,

Explozii în zona Krasnogvardeysk din Crimeea

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Kievul nu a dat prea multe detalii despre ofensivă, dar Regatul Unit, aliat al Ucrainei, a comunicat că unităţile ucrainene din sud au obligat forţele ruse să se retragă pe alocuri, defensiva rusă fiind slabă, potrivit Reuters.

Citeste si: Rusia a oprit gazele către Germania și amenință Franța. „Energia, o armă în război”

Reuters nu a reuşit să obţină confirmarea independentă a avansului ucrainean, însă informaţii neverificate, fotografii şi filmări difuzate în mediile sociale par să indice că au fost recucerite mai multe sate şi au fost distruse obiective ruseşti din sudul Ucrainei.

Rusia neagă retragerea forțelor sale din zona Herson

Ministerul apărării de la Moscova susţine însă că militarii ruşi au respins contraofensiva ucraineană, iar apărarea antiaeriană a doborât zeci de rachete în apropiere de Herson.

Citeste si: Declarațiile vecinilor despre Cătălina Matei, secretara-șefă de la UMF care și-a pus capăt zilelor: „Venea așa foarte abătută”. De ce ar fi recurs femeia în vârstă de 43 de ani la gestul extrem- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Alimentele și băuturile bogate în flavonoide pot reduce cu o treime riscul de demență. Cât de des ar trebui consumate- antena3.ro

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat marţi că Rusia continuă să îşi aplice metodic planurile în Ucraina. "Toate obiectivele noastre vor fi atinse", a asigurat el.

Citeste si: Zelenski spune că rușii vor fi împinși dincolo de granițe. A început contraofensiva armatei Ucrainei

La centrala atomică de la Zaporojie, cea mai mare din Europa, urmează să ajungă inspectori ai Agenţiei Internaţionale pentru Energia Atomică (AIEA); aceştia au pornit deja din Kiev, cu misiunea de a evalua distrugerile produse de bombardamentele care au provocat îngrijorare privind un posibil dezastru nuclear.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI