Război Rusia- Ucraina, ziua 185. Fostul preşedinte Dmitri Medvedev a declarat într-un interviu pentru televiziunea franceză că Rusia este pregătită să poarte discuţii cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski doar în anumite condiţii.

Citeste si: Lukașenko amenință Occidentul. Avioanele din Belarus vor transporta bombe nucleare

Război Rusia- Ucraina, ziua 185. Conform declaraţiilor lui Medvedev, în prezent vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, ţara sa va continua campania militară până când îşi va atinge obiectivele.

Vladimir Putin a declarat că intenţionează să "denazifice" Ucraina. Kievul şi Occidentul spun însă că acesta este un pretext fără temei pentru un război de cucerire.

UPDATE. Aproape 400 de copii au murit în războiul declanșat de Rusia

Biroul Procurorului General din Ucraina au anunţat, sâmbătă, că de la începutul ofensivei militare a Rusiei, în Ucraina au murit 377 de copii şi au fost răniţi peste 733.

“Peste 1.100 de copii au fost afectaţi în Ucraina de agresiunea armată în toată regula a Federaţiei Ruse. Până în dimineaţa zilei de 27 august, numărul oficial al copiilor ucişi este 377, neschimbat în ultima zi. Numărul copiilor răniţi a crescut – peste 733”, se arată într-un mesaj al Biroului Procurorului General, postat pe Telegram.

Regiunea cu cei mai mulţi copii care au murit sau au fost răniţi din cauza războiului este Doneţk – 388.

Urmează regiunea Harkiv – 202 copii, regiunea Kiev – 116, Cernihiv – 68, Mikolaiv – 67, Luhansk – 61, Herson-  55 şi Zaporojie – 42.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

În total, au fost distruse în urma atacurilor ruşilor 2.328 de clădiri în care se aflau şcoli şi facultăţi.

Medvedev: Nu oprim războiul din Ucraina

Chiar înainte de invazia începută pe 24 februarie, Moscova a clarificat ca inacceptabilă apartenenţa Ucrainei la NATO.

Citeste si: Rusia blochează la ONU un acord privind armele nucleare

"Renunţarea la a participa în cadrul Alianţei Nord-Atlantice este vitală acum, dar este deja insuficientă pentru a stabili pacea", a declarat Medvedev în interviul pentru televiziunea LCI.

Rusia şi Ucraina au purtat mai multe runde de discuţii după începerea invaziei, dar nu s-au înregistrat progrese şi există puţine perspective pentru o reluare a acestora.

"Acest lucru (discuţiile) va depinde de modul în care se desfăşoară evenimentele. Am fost pregătiţi înainte să ne întâlnim (cu Zelenski)", a spus Medvedev.

Amenințări la adresa SUA

În interviu, fostul preşedinte rus a mai afirmat că armele americane furnizate deja Ucrainei, cum ar fi lansatoarele de rachete multiple HIMARS, nu reprezintă deocamdată o ameninţare semnificativă.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Dar situaţia s-ar putea schimba, a adăugat Medvedev, dacă armele trimise de SUA ar putea atinge ţinte la distanţe mai mari.

"Înseamnă un lucru când acest tip de rachetă zboară pe o distanţă de 70 km","dar e altceva când e vorba de 300-400 km". Atunci "ar fi o ameninţare directă pentru teritoriul
Federaţiei Ruse", a estimat vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei. 

Zelenski: Situația de la centrala nucleară Zaporojie rămâne „foarte riscantă și periculoasă" 

Președintele Ucrainei a afirmat că situația de la centrala nucleară Zaporojie rămâne „foarte riscantă și periculoasă", Volodimir Zelenski lăudându-i experții ucraineni care lucrează pentru a "evita cel mai rău scenariu".

Locuitorii din apropierea centralei Zaporojie ar fi primit tablete de iod, pe fondul temerilor tot mai mari că luptele din jurul complexului ar putea declanșa o catastrofă.

O echipă de inspectori de la organismul de supraveghere nucleară al ONU este pregătită să efectueze o vizită de urgență la Zaporojie Surse WSJ au spus că este „aproape sigur" că o misiune a AIEA va vizita centrala la începutul săptămânii viitoare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si