Conducerea Ucrainei a refuzat să predea orașul Mariupol, respingând un ultimatum al Rusiei de a renunța la oraș până la data limită de 05:00, ora Moscovei (ora 4, ora României).

Citeste si: Aproape 1.000 de protestanți anti-război, arestați duminică în Rusia

Duminică, a existat o scurtă pauză de 24 de ore în bombardamentele Rusiei în majoritatea orașelor din Ucraina.

Dar la Kiev, au căzut mai multe obuze care au ucis cel puțin patru oameni.

UPDATE. Două atacuri cu rachetă la Rivne, în vestul Ucrainei

Rusia a bombardat, luni dimineață, cu două rachete un teren de antrenament militar din Rivne, în vestul Ucrainei, a declarat Vitali Kovali, șeful administrației regionale, potrivit BBC News.

Două atacuri cu rachete au avut loc, luni dimineaţă, asupra Poligonului militar din oraşul Rivne, a informat şeful Administraţiei Militare de Stat din localitate, Vitali Kovali.

Într-o declarație video, el a spus că loviturile devastatoare au avut loc în dimineața zilei de 21 martie:

Noi asalturi la Mariupol, cel mai grav afectat oraș din Ucraina

În ultimatumul său, Rusia s-a oferit să înființeze coridoare umanitare, astfel încât rezidenții să poată pleca, în schimbul cedării orașului.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Trupele ruse au bombardat o școală în care se adăposteau 400 de oameni

Aproximativ 300.000 de oameni au rămas prinși cu puțină mâncare și apă, fără energie electrică și căldură în orașul care a fost bombardat necontenit în ultimele două săptămâni.

Oficialii de la Mariupol au declarat că 90% dintre clădirile din oraș sunt distruse sau atinse de proiectilele rusești. 

Rusia a lovit în Mariupol mai multe adăposturi civile, școli, un spital și un teatru. Ucraina a spus că atacurile rușilor sunt crime de război care vor rămâne în istorie.

Patru morți la Kiev, după bombardarea unui cartier cu clădiri de afaceri

Patru persoane şi-au pierdut viaţa în urma exploziilor din cartierul Podil din Kiev, unde se află zone de business, dar şi rezidenţiale, conform unui nou bilanţ, relatează BBC News.

Iniţial, primarul Kievului, Vitali Kliciko afirmase că o persoană a murit, dar a subliniat că salvatorii şi paramedicii se aflau la faţa locului.

Pe lângă cei patru morți, cel puțin o persoană a fost rănită.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

NEXTA a postat un filmuleţ cu momentul în care o persoană este scoasă de sub dărâmături, dar şi imagini cu centrul comercial devastat.

Atac cu obuze la Kiev, cel puțin 4 morți

[Sursa foto: Twitter]

Scurgeri de amoniac la o fabrică chimică din nord-estul Ucrainei

Locuitorii orașului Novoselytsya, din nordul Ucrainei, ar trebui să caute adăpost după o scurgere de amoniac la o fabrică chimică din apropiere, a declarat luni un oficial, în timp ce luptele intense cu forțele ruse din zonă continuă.

Citeste si: Turcia anunță că Rusia şi Ucraina sunt "aproape de un acord"

Guvernatorul regional al Sumii, Dmitro Zhivitski, a declarat că a existat o „scurgere de amoniac” la instalația Sumykhimprom, care a afectat o zonă la 2,5 kilometri de fabrica unde se produc îngrășăminte.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si