Close sidebar
Close sidebar

Război Rusia-Ucraina, ziua 32. Un reactor nuclear de cercetare din Harkov, lovit de o rachetă. Mai multe orașe, recucerite de armata Ucrainei

Un reactor nuclear de cercetare din Harkov a fost lovit de o rachetă rusească, au anunțat autoritățile unrainene, precizând că nu se poate stabili deocamdată amploarea daunelor, din cauza stării de asediu la care este supus orașul. Între timp, forțele de apărare ale Ucrainei au recucerit mai multe orașe.

Sorin Negru,

Alertă în Ucraina. Un reactor nuclear de cercetare din Harkov, al doilea oraș ucrainean ca mărime, a fost lovit de bombardamentele forțelor ruse 

[Sursa foto: Twitter / Apărarea Ucrainei]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Federația Rusă a fost criticată în repetate rânduri că ar ținti centrale nucleare, cum s-a întâmplat cu cea de la Zaporojie, cea mai mare din Europa. Centrala nucleară de la Cernobîl a căzut și ea pradă forțelor ruse.

Orașul Liov, lovit de rachete

[Sursa foto: Twitter]

Bilanț provizoriu al invaziei ruse: au fost distruse peste 4.500 de clădiri rezidențiale 

De la începutul invaziei, forțele armate ale Federației Ruse au distrus circa 4.500 de clădiri rezidențiale, 100 de întreprinderi, 400 de instituții de învățământ și 150 de unități medicale din Ucraina, susține ministrul ucrainean al dezvoltării teritoriale.

Citeste si: VIDEO SRI a avertizat în 2017 despre pericolul Putin

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

În cursul zilei de sâmbătă, rachetele Rusiei au lovit periferia orașului Liov de la granița de vest a Ucrainei, în aproperea Poloniei. 

Citeste si: Volodimir Zelenski vrea să participe la gala Oscar

Atacurile aeriene pe care le-a efectuat armata rusă asupra Liovului au fost menite să transmită un mesaj către președintele american Joe Biden, consideră primarul Andrii Sadovîi.

Joe Biden: „Putin nu poate rămâne la putere”

Preşedintele american Joe Biden a declanșat cel mai dur atac de până acum la adresa lui Vladimir Putin, despre care a spus că „nu poate rămâne la putere”, stârnind reacții puternice în rândul audienței, dar și în rândul analiștilor. 

Citeste si: VIDEO| Mai multe rachete au lovit orașul Liov, la doi pași de Polonia. Stare de asediu în Kiev până luni dimineață

Kremlinul a reacționat la declarațiile lui Joe Biden. „Nu domnul Biden decide asta (dacă Vladimir Putin rămâne sau nu la putere- n.r.). Aceasta este doar alegerea poporului Federațiai Ruse”, a declarat Dmitri Pesckov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Ulterior, Casa Albă a remis presei o precizare în care arată că Joe Biden nu a îndemnat la schimbarea regimului de la Moscova în declarația sa.

„Ce a vrut președintele să spună este că Putin nu poate fi lăsat să-și exercite puterea asupra vecinilor săi sau a regiunii. (Joe Biden) nu a vorbit despre puterea lui Putin în Rusia sau despre o schimbare de regim”, a declarat un oficial de la Casa Albă.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI