UPDATE 13.00. Civili uciși în Vuhledar, regiunea Donețk

Obuzele rusești au ucis cel puțin 3 civili în Vuhledar, regiunea Donețk. Biroul președintelui Zelenski a precizat marți că și alte zone din regiunea Donețk erau sub foc constant, iar autoritățile încercau să evacueze civilii din zonele din prima linie.

UPDATE 12.00. Rușii blochează evacuarea civililor din Mariupol

Circa 2.000 de locuitori din Mariupol, care s-au adunat în apropiere de localitatea Berdiansk, nu au reuşit încă să ajungă în Zaporojie, oraşul ucrainean unde se refugiază majoritatea locuitorilor din zonă.

Autorităţile s-au organizat pentru primirea lor, întrucât trupele ruse le blochează accesul, a declarat Vadim Boicenko, primarul portului Mariupol, din sud-estul Ucrainei, relatează Ukrinform.

Noi atacuri aeriene au loc asupra orașului Harkov, cea mai bobardată țintă după Mariupol:

Război Rusia- Ucraina, ziua 69. Potrivit presei internaționale, în urma atacului cu rachete din Odesa, un copil în vârstă de 13 ani a fost ucis, iar o fată de 17 ani este grav rănită. Comandamentul militar de sud al forţelor ucrainene a transmis că racheta Rusiei a avariat şi o biserică din regiune. 

Citeste si: Rusia vrea să anexeze noi regiuni din Ucraina

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Război Rusia- Ucraina, ziua 69.  Președintele Volodimir Zelenski a confirmat atacul sângeros al rușilor asupra orașului Odesa și s-a întrebat cum a amenințat Rusia un cămin școlar din Odesa. 

„La Odesa, un băiat de 14 ani a fost ucis, o fată de 17 ani a fost rănită. Ce este asta? Pentru ce? Cum au amenințat acești copii și acest cămin Rusia?” a transmis Zelenski, potrivit publicației The Kyiv Independent.

Război Rusia- Ucraina, ziua 69. Pod strategic de lângă Odesa, distrus de rachetele rusești

Pe de altă parte, o rachetă rusească a lovit luni un important pod strategic care trece peste estuarul Nistrului, în regiunea Zatoka, de lângă Odesa, au anunţat autorităţi locale, citate de Reuters.

Citeste si: VIDEO- Rusia ar urma să atace Republica Moldova, scrie The Times

Podul, care anterior fusese lovit de două ori de forţele ruse, reprezintă singura legătură rutieră şi feroviară între sud-vestul Ucrainei şi restul ţării. Această cale ferată leagă România de oraşul portuar Odesa.  

Armata rusă, blocată terestru după atacul asupra unui post de comandă din Izium 

Forțele rusești nu au efectuat niciun atac terestru confirmat în Ucraina pe 2 mai, afirmă Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în evaluarea privind situația invaziei ruse publicată în noaptea de luni spre marți.

Este posibil ca lovitura de artilerie ucraineană din 30 aprilie asupra postului de comandă rusesc din Izium să continue să perturbe eforturile rusești pe axa Izium, otrivit Hotnews.

Trupele rusești de pe linia frontului Donețk-Luhansk și de pe axa sudică au continuat să se regrupeze, probabil pentru a se pregăti pentru noi ofensive sau pentru a rezista sau inversa contraofensivele ucrainene.

Ofensiva Rusiei în Donbas, "anemică" și "greoaie"

Un înalt oficial de la Pentagon a declarat luni că ofensiva Rusiei în Donbas este "anemică" și "greoaie" și este încetinită de o abordare lipsită de riscuri, menită să evite pierderile grele pe care trupele de invazie le-au suferit în prima fază a războiului.

Citeste si: Copiii din Mariupol au fost nevoiți să bea apă de ploaie, de sete

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

 

Forțele rusești de pe axa sudică au continuat să se regrupeze și să facă recunoașteri, probabil pentru a se pregăti pentru atacuri terestre în direcția Krivoi Rog, Nikolaev și Zaporojie, precizează sursa citată.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si