Close sidebar
Close sidebar

VIDEO |Război Rusia-Ucraina, ziua 71. Armata rusă a bombardat puternic orașul Kramatorsk. Un nou asalt asupra uzinei Azovstal

Război Rusia-Ucraina, ziua 71. Rusia a bombardat puternic în cursul nopții orașul Kramatorsk din regiunea Donețk, transmite presa de la Kiev. Se duc lupte sângeroase la uzina Azovstal din Mariupol, deși Rusia a promis că va deschide coridoare umanitare pentru evacuarea civililor în zilele de 5, 6 şi 7 mai. 

Sorin Negru,

Un jurnalist occidental, în fața unui tanc rusesc distrus de armata Ucrainei

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Oleksi Arestovici, consilier al şefului cancelariei prezidenţiale ucrainene, susţine că invadatorii ruși de la Mariupol intenționează să captureze cu orice preţ oţelăria Azovstal, apărată de militarii din Regimentul Azov.

„Acești tovarăşi au decis să cucerească, în cele din urmă, uzina Azovstal și au recurs la un asalt terestru. Ideea principală este să anunțe capturarea Mariupolului până pe 9 mai. Au pornit la atac, dar băieții noștri i-au respins. Cu toate acestea, situația este extrem de critică. Președintele (Volodimir Zelenski, n.r.) a implicat toate forțele diplomației pentru a rezolva problema” – a explicat Arestovici, potrivit Rador.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Se duc lupte sângeroase la uzina Azovstal din Mariupol, deși Rusia a promis că va deschide coridoare umanitare pentru evacuarea civililor în zilele de 5, 6 şi 7 mai. 

„Rușii planifică ceva de amploare”

În plus, comentând atacurile de miercuri seară, comise în mai multe regiuni ale Ucrainei, consilierul prezidenţial a avertizat că, probabil, „rușii planifică ceva de amploare”.

„În următoarele câteva zile ar trebui să ne așteptăm la o intensificare a ostilităților în zone cheie: Krivi Rih, Zaporojie, Donbas. Rușii au multe rezerve. Vor încerca să obţină măcar o ”victorie” până pe 9 mai” – a declarat Arestovici.

Rusia a promis că va deschide coridoare umanitare în zona Mariupol în următoarele câteva zile. Ruşii susţin că vor deschide rute pentru ca civilii să părăsească fabrica Azovstal, între orele 8:00 şi 18:00, pe 5, 6 şi 7 mai.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI