US Open 2022, ultimul turneu de Mare Şlem al anului, vine cu premii fără precedent pentru tenismeni.

Cinci românce încep luni și marți aventura la US Open 2022: Simona Halep, Jaqueline Cristian, Irina Begu, Sorana Cîrstea și Gabriela Ruse. 

Citeste si: Simona Halep a depășit pragul de 40 milioane dolari, bani din premii sportive. Doar surorile Williams au câștigat mai mult

Sunt cele mai mari premii din istoria turneului US Open. Campionii US Open la masculin și feminin vor primi un cec de 2,6 milioane dolari, iar finaliștii pleacă cu un cec de 1,3 milioane.

Potrivit site-ului oficial al turneului găzduit de New York, ediția 2022 a US Open oferă premii totale de peste 60 de milioane de dolari. Este cea mai mare sumă din istoria turneului, după ce, în 2021, jucătorii au împărțit 57,5 milioane de dolari.

"Războiul mingilor" la US Open 2022

US Open este singurul turneu de Grand Slam care oferă mingi diferite pentru bărbați și femei. În timp ce bărbații folosesc mingi de serviciu extra de la Wilson, femeile folosesc mingi de serviciu obișnuite, învelite cuo pâslă mai subțire și mai puțin pufoasă, ceea ce le face mai rapide, mai ușoare și mai aerodinamice.

Citeste si: Djokovic nu va participa la US Open. Acesta nu este vaccinat împotriva Covid-19

Utilizarea unor mingi diferite de tenis pentru meciurile masculine și feminine de la New York a stârnit o dezbatere despre inegalitate, potrivit The Guardian.

Numărul 1 mondial, Iga Swiatek, a reacționat dur la adresa mingilor pentru fete în timpul unei conferințe de presă la Openul din Cincinnati.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

„Cred că acele mingi sunt oribile”, a spus Swiatek, răspicat. „Mai ales după trei game-uri intense, ele devin din ce în ce mai ușaore. Până la urmă, nici măcar nu poți servi cu 170 de kilometri pe oră pentru că știi că va zbura ca din tun. Da, cred că sunt destul de rele. Scuze.”

Pe lista de probleme pe care le au mingile de la US Open, Swiatek a trecut și faptul că ele duc la creșterea erorilor și la un joc mai puțin impresionant: "Știu că suntem multe

jucătoare care se plâng, unele în top 10. Facem mai multe greșeli, cu siguranță. Așa că nu cred că este chiar frumos de urmărit”, a mai spus poloneza.

Când a părăsit sala conferinței de presă, Iga Swiatek s-a întors către jurnaliști și a zâmbit timid: „Tocmai ați declanșat un război”.

US Open 2022, ultimul turneu pentru Serena Williams

US Open se desfășoară între 29 august și 11 septembrie, iar românca Simona Halep debutează luni în primul tur împotriva jucătoarei Daria Snigur din Ucraina, venită din calificări (locul 124 WTA). 

Legendara Serena Williams, cea care a câștigat cele mai multe premii din tenis de-a lungul carierei, a anunțat că se retrage după US Open 2022. 

Primul meci al Serenei Williams la US Open 2022 este împotriva jucătoarei din Muntenegru Danka Kovinic, iar în turul doi ar putea să o întâlnească pe românca Jaqueline Cristian.

Venus Williams şi Serena Williams vor evolua și pe tabloul de dublu al turneului de grand slam US Open, ele primind un wild card, au anunţat organizatorii competiţiei.

Un alt element notabil este acela că Novak Djokovici va rata US Open 2022 din cauza refuzului său de a se vaccina.

Simona Halep vrea să-și depășească cea mai bună performanță a carierei la US Open și anume calificarea în semifinale, în 2015.

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

Atunci Simona Halep a ratat calificarea în finala de la Flushing Meadows, fiind învinsă de câștigătoarea de atunci, Flavia Pennetta. 

Simona Halep se menține pe locul 7 mondial

Simona Halep se menţine pe locul al şaptelea în clasamentul celor mai bune jucătoare de tenis ale lumii, înaintea US Open 2022.

Singura modificare în partea superioară a ierarhiei mondiale, dominată în continuare cu autoritate de poloneza Iga Swiatek, o reprezintă rocada dintre rusoaica Daria Kasatkina, câştigătoarea turneului de la Granby, şi spaniola Garbine Muguruza (ocupantele locurilor 9, respectiv 10).

Britanica Emma Răducanu, deţinătoarea trofeului la US Open, se menţine pe poziţia a 11-a.

Campioana en-titre de la US Open, Emma Răducanu, se va duela în turul inaugural cu Alize Cornet, care a avut un sezon 2022 extrem de bun la turneele de Grand Slam.

Cinci românce pe tabloul principal la US Open 2022

România va avea cinci reprezentante pe tabloul principal de la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, care începe luni la New York.

În afară de Simona Halep, s-au mai calificat pe tabloul principal Irina Begu, Sorana Cîrstea, Gabriela Ruse și Jaqueline Cristian.

Jaqueline Cristian (76 WTA)- Anett Kontaveit (Estonia, 2 WTA) cap de serie nr 2
Irina Begu (34 WTA)- Elise Mertens (Belgia, 32 WTA)
Sorana Cîrstea (38 WTA) – Laura Siegemund (Germania, 216 WTA)
Gabriela Ruse (102 WTA) – Daria Saville (Australia, 73 WTA)


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si