Urșii fac din ce în ce mai multe pagube, iar aceștia sunt întâlniți tot mai des printre oameni, la sate sau chiar și la orașe. 

Acum, războiul cu animalele sălbatice s-a mutat în instanță, asta pentru că un urs a atacat mai multe animale, pe care le-a ucis. Incidentul a avut loc în comuna Cuca, sat Cărcești, județul Argeș.  

Citește și: Urșii fac prăpăd în mai multe județe din țară, iar oamenii sunt îngroziți

Declarațiile avocatului Adrian Cuculis

“Sunt un mare iubitor de animale și nu consider că trebuie împușcate, ci relocate în pădurile depopulate sau exportate pe bani grei în pădurile goale din Germania.  Legislație? Cam deloc. 

Prin urmare, tot ceea ce le rămane de făcut celor păgubiți este să cheme în judecată Ministerul Mediului și Guvernul României pentru lipsa de implicare în acest subiect, dar și să-și păzească cum vor ști mai bine animalele. 

Dacă mâine moare mâncat de urși un om, măcar să se cunoască cine este de vină.”, a declarat avocatul Adrian Cuculis. 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citește și: FOTO- Doi urși, pe drumul spre Vidraru! Unul dintre ei a fost încolțit de doi câini

Doi urși, pe drumul spre Vidraru! Unul dintre ei a fost încolțit de doi câini

Momente cumplite pentru un urs care se afla pe un drum spre Vidraru! Acesta a fost încolțit de doi câini agresivi și a încercat să evite orice contact cu ei.

În imaginile surprinse se vede cum ursul cel mare stă pe marginea drumului, pe o bucată de beton, încercând să evite patrupezii agresivi. Câinii au început să latre atunci când au văzut ursul cel mare în fața lor.

Ursul care a circulat mai multe zile prin Brașov a fost prins

Un urs care săptămâna trecută și-a făcut apariția în mai multe zone din municipiul Brașov, inclusiv în parcarea unui mall din oraș, a fost prins, luni de dimineață.  Animalul a fost eutanasiat din cauza rănilor grave suferite după ce a căzut de la primul etaj al parcării mall-ului.

Urșii încep să își facă apariția în tot mai multe județe din țară, spre îngrijorarea multor localnici.

Citește și: Un urs a fost surprins în mijlocul unui cartier din Brașov! Animalul fugea speriat în zona mall-ului din oraș!

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Urșii coboară tot mai des în gospodăriile oameni, ceea ce îi îngrijorează. Autoritățile au activat celula de criză pentru a putea interveni în caz de urgență. Oamenilor din Vaslui le este teamă să mai stea în case, dar autoritățile îndeamnă populația la calm și prudență. 

Un alt caz asemănător a avut loc în Brașov, acolo unde un urs a căzut de la etajul unui mall.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si