SUA nu se lasă și vrea ca medalia de la Jocurile Olimpice 2024 să rămână pe teritoriul lor, notând că au dovezi noi care atestă că acesta ar fi un deznodământ corect.

Însă, nu de aceeași părere este și TAS, care luni a dat un ultim verdict în acest caz, după contestația depusă de Federația de Gimnastică din SUA, care a și adus probe noi, prin care demonstrează că antrenoarea gimnastei a depus în mai puțin de 60 de secunde, așa cum scrie în regulament, contestația pentru urcarea în clasament a lui Jordan.

Citește și: Mihaela Cambei va purta drapelul României la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Halterofila de 21 de ani a luat argintul

Continuă scandalul de la JO 2024

Doar că luni seara Tribunalul de Arbitraj Sportiv a decis în mod definitiv cazul Ana-Jordan. Concret, a fost respinsă solicitarea americanilor de a redeschide cazul gimnastei care i-a reprezentat, chiar și cu probe noi la dosar.

Iar motivul ar fi faptul că antrenoarea lui Jordan Chiles a depășit cu patru secunde timpul dedicat depunerii contestațiilor.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: A renunțat la viața din SUA și și-a cumpărat o insulă în Finlanda cu banii de-o garsonieră confort redus în România- antena3.ro

„Federația Română de Gimnastică dorește să anunțe faptul că TAS, printr-o comunicare oficială transmisă în urmă cu câteva minute, a respins solicitarea formulată de Federația de Gimnastică a Statelor Unite, Jordan Chiles, și Comitetul Olimpic al Statelor Unite de a redeschide cazul. TAS a subliniat că pe parcursul procedurilor «s-a stabilit în mod concludent prin înregistrările oficiale furnizate de Federația Internațională de Gimnastică, necontestate de nicio parte în timpul procedurilor« faptul că acea contestație depusă de dna.

Landi a fost transmisă tardiv, după limita de 1 minut”, a precizat Federația Română de Gimnastică, prin intermediul unui comunicat de presă.

jo 2024

JO 2024

[Sursa foto: Profimedia]

Citește și: Jocurile olimpice de break dance. Premieră absolută la Paris 2024, dar scos din concurs la Los Angeles 2028! Cine a luat prima medalie de aur din istorie?

Citeste si: VIDEO Ar mai îmbrăca Oana Niculescu Mizil rochia de mireasă pentru a doua oară? „Sunt o femeie tânără, în putere, o femeie căreia îi place și viața.”- kfetele.ro

Citeste si: Motivul pentru care actorii de la Bollywood au refuzat să joace în filmul "Phir Milenge". Salman Khan și-a asumat gratuit acest rol:" Întreaga industrie a spus nu"- radioimpuls.ro

Citeste si: Cum le-a ademenit "Șacalul" pe Delia și Denisa, tinerele ucise pe litoral. Imagini cu suspectul adus în cârje la instanță- antena3.ro

Veste care nu le-a căzut deloc bine americanilor și care spun că nu vor să lase lucrurile așa. Își doresc medalia de bronz, spun că Jordan o merită și chiar au dovezi în acest sens, astfel că sunt deciși să meargă cu acest proces până la Tribunalul Federal Elvețian.

”Federația de Gimnastică din  SUA a fost notificată luni de Tribunalul de Arbitraj pentru Sport (TAS) că regulile lor nu permit rejudecarea unei hotărâri arbitrale chiar și atunci când sunt prezentate noi dovezi concludente.

Suntem profund dezamăgiți de notificare și vom continua să urmărim toate căile posibile și toate procesele de apel, inclusiv la Tribunalul Federal Elvețian, pentru a asigura punctarea corectă și acordarea medaliei lui Jordan Chiles”, se mai arată în declarația americanilor, potrivit  ABC News.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si