Mai multe imagini făcute publice de autoritățile de la Belgorod arată cum în afară de armele de luptă obișnuite, oamenii primesc și puşti anti-dronă, dispozitive de război electronic care doboară dronele sau le redirecţionează de pe traiectoria lor, dar şi alte echipamente pe care le folosesc pentru a detecta şi a neutraliza dronele.

„Milițiile populare voluntare”, create pentru a susține trupele armatei ruse

"Miliţiile populare voluntare", sunt formațiuni inspirate din modul de organizare al apărării din perioada sovietică care au fost create în luna decembrie a anului 2022 în zonele limitrofe ale

Ucrainei pentru a susține trupele regulate ale armatei ruse. Acest lucru s-a întâmplat în condiţiile în care „ regiunea Kursk înregistrează aproape zilnic atacuri teroriste dinspre Ucraina”, potrivit declarațiilor făcute de guvernatorul regiunii, Roman Starovoi.

Când se desfășoară o contraofensivă pentru a încerca recuperarea teritoriilor ucrainene ocupate de trupele ruse, armata ucraineană şi-a sporit atacurile cu drone şi artilerie pe teritoriul rus aproape de granița comună.

În provincia rusă Belgorog a avut loc o incursiune spectaculoasă a unor grupuri înarmate la finalul lunii mai. Acestea s-au auto-descris ca aparținând unor combatanţi ruşi ce luptă de partea armatei ucrainene.

Bombardamentele şi astfel de atacuri ar putea reprezenta o strategie a armatei ucrainene pentru a forţa Rusia să îşi mute trupe stabilite pe teritoriul Ucrainei cu scopul de a-şi apăra propriul teritoriu.

Zelenski: Rusia vrea o „catastrofă globală”

„Pentru statul rus, aceasta nu este doar o bătălie împotriva libertății noastre și împotriva țării noastre”, a spus Zelenski, în discursul său video de miercuri seară, adresat națiunii.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

„Moscova duce o bătălie pentru o catastrofă globală. În nebunia lor, au nevoie ca piețele mondiale de alimente să se prăbușească, au nevoie de o criză a prețurilor, au nevoie de întreruperi în (lanțul de) aprovizionare”, a completat președintele Ucrainei.

Un nou atac al trupelor lui Putin

Pe 2 august, trupele lui Putin au atacat cu drone Portul Ismail, situat la doar 15 kilometri de granița cu România. Atacul a provocat incendii în regiunea Odesa. 

După retragerea Rusiei de pe data de 17 iulie din „acordul privind exportul de cereale” pentru produsele agricole ucrainene pe cale maritimă, aceasta bombardează porturile ucrainene în fiecare noapte cu drone și rachete.

Rusia a amenințat că va viza orice navă care se îndreaptă spre porturile ucrainene din Marea Neagră, după retragerea din acordul privind cerealele.

Așadar, ruta Dunării a crescut semnificativ ca alternativă.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Rusia a distrus infrastructura de depozitare a cerealelor din Reni, în luna iulie. De cealaltă parte a fluviului se află România, stat membru NATO. Ucraina se numără printre principalii exportatori de cereale.

În prezent, există îngrijorări cu privire la securitatea alimentară globală, mai ales pentru națiunile africane și asiatice sărace. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si