Răzbunare în numele lui Aleksei Navalîi. Ce au făcut hackerii anti-Kremlin? Descoperirea realizată de CNN
Se pare că hackerii anti-Kremlin i-ar fi răzbunat moartea lui Aleksei Navalnîi. La ce acte au recurs aceștia? Acțiunile lor au fost descoperite de CNN.
Aleksei Navalnîi a murit pe 16 februarie 2024, în închisoarea unde era întemnițat. Moartea acestuia, considerat adversarul lui Putin, a ridicat revoltă în cazul celor care îl susțineau.
La aproape două luni de la decesul lui Aleksei Navalnîi, jurnaliștii CNN au descoperit metoda prin care hackerii anti-Kremlin i-ar fi răzbunat moartea. Ce acțiuni au întreprins în numele opozantului rus al lui Vladimir Putin?
Moartea lui Aleksei Navalnîi, răzbunată de hackerii anti-Kremlin
Potrivit anchetei realizate CNN au fost descoperite mai multe acțiuni realizate de susținătorii lui Aleksei Navalnîi. Potrivit informațiilor transmise de edition.cnn.com, acțiunile hackeri-lor anti-Kremlin au fost întreprinse cu scopul de a-i răzbuna moartea opozantului lui Putin.
Se pare că CNN a aflat modalitatea prin care cei care hackerii anti-Kremlin au decis să se răzbune. Jurnaliștii au descoperit că aceștia au reușit să posteze o fotografie cu Navalnîi pe site-ul web al închisorii.
De asemenea, hackerii anti-Kremlin au postat și o fotografie cu Aleksei și soția sa. Poza cu cei doi a fost postată alături de mesajul Viață lungă lui Aleksei Navalnîi.
Descoperirile CNN au scos la iveală și situația creată de hackerii în avantajul deținuților. Se pare că hackerii anti-Kremlin au reușit să modifice prețurile impuse de comisariatul online al sistemului penitenciar din Rusia, de unde familiile deținuților cumpără alimente pentru aceștia. CNN a aflat că hackerii au modificat prețurile alimentelor la o valoare minimă. Această acțiune se pare că a fost identificată după mai multe ore în care familiile deținuților ar fi cumpărat alimente pentru aceștia, pe bani puțini.
Se pare că acțiunea hackerilor asupra site-ului a durat câteva zile până a fost remediată de IT-iștii închisorii.
Se pare că hackerii anti-Kremlin au reușit prin acțiunile lor să fure o bază de date unde se aflau informații despre sute de mii de prizonieri din Rusia.
Informațiile furate conțin date importante despre prizonieri, de la naționalitate, adresă de e-mail sau date despre familiile acestora, potrivit informațiilor transmise de edition.cnn.com.
Se pare că un expert în securitatea cibernetică din Rusia, Tom Hegel, a declarat că informațiile furate și dezvăluite de hackerii anti-Kremlin sunt autentice.
Au avut în mod clar acces deplin pentru a obține totul. Numărul de imagini capturate și de date furnizate este destul de completă, ar fi mărturisit Tom Hegel pentru jurnaliștii CNN, în timpul anchetei realizate cu scopul de a afla acțiunile realizate de hackerii anti-Kremlin.