”Este o chestiune de viață și de moarte și doar în România nu există soluții, din toate țările civilizate”, ne-a explicat Răzvan Botezatu, motivându-și astfel dorința de a lansa o campanie socială dedicată comunității LGBT, marginalizată în țara noastră.

Citeste si: Ricky Martin și soțul lui așteaptă al doilea copil. Ce transmit cei doi

Citeste si: Căsătoria între persoane de acelaşi sex, legalizată în Taiwan

Citeste si: Mari voievozi romani au fost homosexuali! Petru Cercel era unul dintre favoritii lui Henric al III-lea!

Mai exact, Răzvan Botezatu, la fel ca și alții asemenea lui, a descoperit că, în Germania, dar și în alte țări ale Uniunii Europene, autoritățile se implică la modul cel mai serios pentru a-i proteja pe cei din comunitatea gay împotriva virusului HIV, cel care produce cumplita boală SIDA, flagelul secolului. ”Este o pastilă care salvează vieți. În Germania este decontată în întregine de Cassa de Asigurări de Sănătate. În România, nimi măcar nu se găsește, ceea ce este cumplit. Este o pastilă care, odată luată, te ferește de HIV și, în acest fel s-ar simți mai protejați și cei din comunitatea noastră. Adică, să știți, domnule ministru Victor Costache, că suntem oameni, nu bau-bau! Poate nu ar strica să vă implicați, mai ales că, din ceea ce îmi amintesc, nu susțineați, ca alții, că dragostea trebuie făcută doar între femei și bărbați”, spune Răzvan Botezatu.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Mai mult decât atât, a explicat celebrul prezentator TV care și-a recunoscut homosexualitatea, medicamentul pe nume PrEP nu se găsește la noi în țară. ”Toți amicii mei care fac parte din com,unitatea LGBT mă sună, mă roagă să le iau din Germania. La noi în țară nu se găsește, iar România este plină de oameni infectați cu HIV, mai ales printre cei din comunitatea gay. Și ar fi simplu, Ministerul Sănătății ar putea să se implice, să slaveze vieți cu duiumul, mai ales că, în principiu, chiar asta este treaba lui. În Germania, pastila se găsește de ani buni, înainte se plătea jumătate – era 100 de euro o cutie cu 30 de pastile-, acum se dă gratuit pentru noi, dar comunitatea de aici, mai vizibilă, fără să fie marginalizată, a putut să se lupte pentru asta. În România, dacă ești gay, ești desconsiderat, de aceea fac apelul public, poate cineva își va rupe câteva minute să se ocupe și de noi. Adică, să fim sinceri, și homosexualii din România muncesc, plătesc impozite, au și ei, măcar teroretic, niște drepturi, dar nimeni nu vrea să scoată un cuvințel și să îi bage în seamă”,  a mai spyus Răzvan Botezatu.

Medicamentul cerut de Răzvan Botezatu, decontat în alte țări

România încă se află în topul ţărilor europene cu cea mai mare rată a infecţilor HIV diagnosticate târziu, un procent de 60% raportat la o medie europeană de 50%.

Mai mjult decât atât, în România, situația comunității gay este trecută sub tăcere de autorități. Cu toate acestea, în alte țări, lucrurile stau diferit.

De exemplu, anul trecut, medicamentul PrEP, cel care reduce semnificativ riscul de infecţie cu virusul HIV este administrat pacienţilor de către Sistemul Naţional de Sănătate din Anglia (NHS). Serviciul naţional de sănătate a pierdut în instanţă un proces prin care susţinea că administrarea acestui medicament nu cade în sarcina sistemului public de sănătate. În următorii trei ani, pe durata unui studiu clinic, cel puţin zece mii de persoane vor primi acest medicament intitulat „PrEP”. Sistemul britanic de sănătate va încerca ulterior să găsească o modalitate de a oferi pe scară largă acest medicament, „Profilaxia preexpunere – Prep”, un medicament care administrat zilnic inhibă dezvoltarea în organism a virusului HIV. Potrivit studiilor, riscul de îmbolnăvire cu HIV va scădea cu aproape 86 de procente, iar reprezentanţii NHS au anunţat că există dovezi „semnificative” în privinţa eficienţei acestui medicament. Pentru început, în cadrul studiului clinic s-au oferit medicamentul PrEP mai multor mii de persoane cu risc mare de contactare a virusului HIV. Bărbaţii care întreţin relaţii sexuale cu persoane de acelaşi sex se numără printre grupurile cele mai expuse acestui risc. În Londra, unul din opt homosexuali au HIV, în timp ce proporţia în restul Marii Britanii este de unul la 26. Mai mult, ne-a dezvăluit Răzvan Botezatu, medicamentul PrEP este oferit gratuit în Germania.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

 

Răzvan Botezatu a recunoscut că este homosexual, în exclusivitate pentru WOWbiz.ro

 

"Am fost agresat atât fizic cât și verbal doar pentru că unii presupuneau că aș fi gay. Am fost împins de multe ori, etichetat și pus la zid. Au fost multe nopți în care am plâns. Observațiile homofobe se fac mereu... "E gay!"- o sentință pe care am auzit-o din nou și din nou, chiar de la oameni apropiați de mine. Și sincer... nu-mi pasa. Cred că sunt liber să iubesc pe cine vreau eu... și cred că nimeni nu are dreptul să judece!", ne-a spus Răzvan Botezatu.

"Am hotărât să nu mai ascund, am obosit să port masca unui heterosexual. Sunt gay și cu asta basta. Sunt gay, și ce dacă nu sunt altfel? Nu sunt tot Răzvan Botezatu? Schimbarea de care vorbim sunt doar în intimitate, în rest sunt același om. Doar că nimeni nu ar trebui să judece ce facem în momentul în care ne manifestăm iubirea. Mă simt eliberat că nu mai trebuie să mă ascund", a spus, în exclusivitate pentru WOWbiz.ro, Răzvan Botezatu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si