Secret: atat va putem spune cand vine vorba despre reteta de turta dulce. Nici o gospodina nu vrea sa dezvaluie misterul insa noi am aflat cate ceva.

Ioana Crisan-cofetar: Scortisoara, nucsoara, anason, piper Sarawak si mult suflet Aluatul trebuie intins sa aiba o grosime potrivita, nici prea gros nici prea subtire. El oricum in timpul coacerii o sa creasca ca are si praf de copt.

Nu se lasa in cuptor mai mult de 10 minute.

Acum depinde de puterea focului.

"O sa le fac ochisori, gurita, o sa si incep sa fac. La baieti le facem nasturei. Vom colora inimioara, sa fie rosie, in spiritual Craciunului.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Turta dulce se face in fiecare casa inainte cu o saptamana de sarbatoarea Nasterii Domnului. Traditia spune ca nu avem voie sa  gustam pana in seara de ajun.

Ioana Crisan- cofetar: in momentul acesta este putin tare si foarte crocanta, da pana vine Mosu o sa fie moale si numa buna de mancat.

Cu glazura sau fara, in forma de inima, brad sau om de zapada, turta dulce este vedeta targului de Craciun de la Cluj Napoca.

Si se vinde mai ceva ca globurile de atarnat in brad.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si