Petrecere mare de Ignat la Dumbrava Sibiului. Au taiat porcul in muzeu: "Secretul soricului este sa il parjolesti cu paie"
Doua zile, nu una singura se face pomana porcului in Dumbrava Sibiului. Fericitii care au venit la muzeul din Sibiu s-au trezit invitati la un Ignat cum numai in Ardeal se mai pomeneste! ##VIDEO38920##
Nu-i pentru cine se nimereste, ci pentru cine pofteste! Mai ceva ca in targ, e organizat Ignatul la muzeul din Dumbrava.
"Secretul soricului bine facut este sa-l parjolesti cu paie si pe urma se pune niste sare si se lasa sa stea 5-10 minute pentru a se inmuia si a capata un gust aparte, il spalam bine, il curatam".
Bucuria bunicilor spre invatatura nepotilor, mai putin obisnuiti cu traditia.
Porcul de Mangalita e apreciat cum se cuvine de turistii cunoscatori.
Cosmin Calinescu, purtator de cuvant Muzeul Astra Sibiu: ne bucuram ca aici la astra traditiile merg mai departe...Ignatul la romani presupune masa de sarbatoare unde vedeta este carnea de porc.
Petrecerea de Ignat din Dumbrava Sibiului se va incheia abia maine dupa amiaza.