Metro.co.uk scrie ca, potrivit unui nou studiu, excluderea sarii din alimentatie nu este tocmai benefica organismului si ca lipsa acesteia poate creste riscul bolilor cardiovasculare.
Studiul, realizat de cercetatorii de la McMaster University si Hamilton Health Sciences, arata ca doar persoanele care au tensiunea foarte mare ar trebui sa reduca sarea din alimentatie. Studiul a fost realizat pe un esantion de 130.000 de oameni din 49 de tari.
Astfel s-a descoperit ca cei care consuma mai putina sare sunt mai predispusi sa faca un atac de cord decat cei care consuma sare in mod normal.
"Sunt niste descoperiri foarte importante pentru cei care au tensiunea arteriala crescuta. Datele noastre arata ca cei care sunt hipertensivi trebuie sa reduca sarea din alimentatie, dar acest lucru nu se aplica si in cazul celorlalti", a spus unul dintre cercetatori.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Pălăria Melaniei, pantaloni scurţi şi lenjerie: obiectele vestimentare cele mai comentate la învestitura lui Trump. „Aproape a zburat”- antena3.ro
Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro