Sute de candidati in toata tara se lupta pentru fotoliile de primari, fiecare incercand sa convinga alegatorii sa-l voteze pe el pe 5 iunie.

Cat este salariul unui primar se intreaba probabil multi dintre alegatori? Ei bine, in urma cu cateva luni, Ziarul Financiar publica o lista cu salariile bugetarilor din 2016, conform proiectului de lege privind salarizarea bugetarilor..

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

In aceasta lista figurau si primarii. Salariul lor tarifar este stabilit in functie de numarul locuitorilor din orasul sau comuna pe care o conduce. Astfel, cel mai bine platit primar este cel al Bucurestiului, cu un venit brut de 16.000 de lei pe luna, primarii oraselor resedinta de judet, cu populatie mai mare de 150.00 de locuitori, au salariu de 12.059 lei, un primar de municipiu intre 9.905 si 10.478 de lei, iar un primar de oras intre 8.607 si 9.631 de lei, in timp ce primarul unei comune cu mai putin de 3.000 de locuitori va primi un salariu brut de 6.900 de lei pe luna.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si