In diverse locuri din Bucuresti au fost amplasate defibrilatoare automate externe (AED este prescurtarea in engleza) care pot fi folosite in cazul unui stop cardiorespirator pentru a restabili ritmul inimii. Momentan sunt amplasate in cateva locuri, dar urmeaza sa apara in mai multe locatii din Capitala.

Aceste aparate sunt momentant amplasate in statiile de metrou Unirii 1, Unirii 2, Eroilor, Universitate si Piata Victoriei, la aeroportul Henri Coanda, la muzeul Antipa, in cadrul magazinului IKEA, la Palatul Copiilor si la Tribunalul Bucuresti.



Aceste aparate sunt usor de folosit, au o tastatura speciala care apeleaza un dispecerat care da codul de deschidere a cutiei in care se afla defribrilatorul. Acesta are instructiuni sonore in limba romana si ofera indicatii pas cu pas pentru recuperarea unei persoane aflate in soc cardio respirator. Sansele de supravietuire ale unui astfel de pacient cresc cu 90% daca se foloseste extrem de repede defibrilatorul.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si