Povestea Cameliei este, din pacate, asemanatoare cu cea a Anei Maria Nedelcu sau a Irinei Cristescu, doua romance care s-au intors in tara dupa ce sotii lor, unul canadian, celalalat mexican le-au batut si le-au amenintat cu moartea. Nici una dintre aceste femei casatorite in strainatate nu au parte de sprijinul autoritatilor noastre. Daca Ana Maria si Irina au ales sa se intoarca in Romania sperand ca aici vor fi ajutate, Camelia nu vrea sa plece din Finlanda, unde spera sa-si poata creste linistita cei trei copii, dintre care doi ii are cu finlandezul.

Camelia, alaturi de cei trei copii ai sai
Camelia, alaturi de cei trei copii ai sai

Iata insa cosmarul prin a trecut Camelia, povestit de ea, intr-un apel disperat catre autoritatile romane. “M-as fi intors in tara (n.r imediat dupa casatorie sotul a inceput sa se poarte foarte rau cu ea) dar am ramas imediat insarcinata, iar mama mea nu mi-a permis sa ma intorc, pe motiv ca imi fac de ras familia (tatal meu era medic pediatru, iar mama mea farmacista, oameni bine cunoscuti in orasul meu de bastina). Din cauza presiunilor psihice la care am fost supusa, am nascut prematur cu doua luni inainte de termen, prin cezariana de urgenta, in ianuarie 2006, pe baiatul meu Mihail. In urma cezarienei, mi-au uitat 10 cm de placenta in uter.

##CITAT101##

Fiind romanca, am fost tratata ca un gunoi, nimeni nu a vrut sa investigheze ce se intampla cu mine, asa ca am stat 3 luni cu restul de placenta in uter, abia tarandu-ma si ingrijind singura un copil prematur si o fetita de 5 ani.

Abia dupa 3 luni, mi-am luat inima in dinti, m-am dus la o clinica particulara, s-a descoperit restul de placenta, care a fost si extirpat”, isi incepe Camelia trista poveste finlandeza.
Anul trecut, Cameliei i-au fost luati copiii, cu forta din casa
Anul trecut, Cameliei i-au fost luati copiii, cu forta din casa

“Sotul finlandez m-a abuzat (la propriu) si, chiar daca s-a intamplat doar o data am ramas din nou insarcinata.

Avand in vedere situatia precara a uterului meu, mi s-a facut trimitere de urgenta pentru avort terapeutic, ceea ce am refuzat vehement, in ciuda riscurilor. Sunt o persoana credincioasa si am fost in legatura permanenta prin telefon si prin scrisori cu Parintele Iustin Parvu, care s-a rugat pentru noi. Insarcinata fiind, sotul finlandez m-a agresat pentru prima data fizic. M-a lovit cu picioarele in burta si a incercat sa ma sugrume. Am fost la spital si in fisa medicala e specificata agresiunea”, povesteste Camelia. Ea a devenit mama pentru a treia oara, in ianuarie 2007, cand a nascut o fetita, Maria. Abia acum aveau insa sa inceapa adevaratele probleme pentru Camelia. Sotul a devenit din ce in ce mai agresiv. In urma unei scene extrem de violente, romanca si cei trei copii ajung la un centru specila pentru femei agresate. A fost momentul in care si-a dat seama ca autoritatile finlandeze o trateaza ca pe o straina si atunci a cerut ajutorul ambasadei noastre. Nu l-a primit!

Atunci si-a dat seama ca nu va fi ajutata de nimeni si ca trebuie sa-si faca singura viata. A inceput sa invete finlandeza si s-a angajat ca medic. Desi locuia inca cu sotul sau, care era la fel de agresiv, si care traumatiza copiii, Camelia avea bani, un serviciu sigur si si-a angajat si o bona din Romania.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

In 2010, o scena extrem de agresiva a dus-o pe Camelia in pragul unei alte decizii: a divortat si s-a mutat cu copiii singura. Fostul sot insa a continuat sa-i faca probleme, de data aceasta cu copii, a caror custodie a vrut-o. Ani la rand,  viata Cameliei si a copiilor a fost pur si simplu un calvar. “In toti acesti ani, protectia copilului a fost de partea tatalui si a aparat interesele tatalui, in defavoarea copiilor. Au mintit in mod repetat in documentele lor si au refuzat sa le corecteze cand am adus dovezi scrise ale greselilor lor. Alaturi de noi, in ultimii doi ani, a luptat un profesor universitar de sociologie, cunoscuta in toata lumea. Ea a venit cu mine la intalnirile cu cei de la protectia copilului dar, desi aveam acum martor al minciunilor lor (multe intalniri fiind si inregistrate) abuzurile au continuat. Copiii erau foarte bine, sanatosi, scoala mergea exceptional”

In urma cu un an, Camelia a luat hotararea de a se muta in alt oras, unde era mai bine platita si unde spera cumva sa scape de tatal micutilor sai. Finlandezul insa a mers la autoritati si a acuzat-o ca vrea sa fuga in Romania si sa-i rapeasca copiii. Asa, cei doi micuti au fost luati de la mama si dati tatalui, care, culmea, i-a incredintat unei case de copii.

##CITAT100##

Femeia a facut aproape imposibiliul, iar in decembrie reuseste sa-si ia copiii acasa, nu insa definitiv.

“In aprile 2016, acelasi judecator care mi-a luat custodia fara proces, impreuna cu protectia copilului ne-a obligat la un fel de Ancheta psihiatrica. Ancheta a fost facuta in mare parte de catre doua asistente medicale, iar doctorul, care nu a vorbit niciodata cu copiii a dat verdictul: intre mine si copii ar exista o relatie prea stransa, fara sa se precizeze ce insemna prea stransa-  si asta ar fi dovada alienarii parentale. Alienarea parentala nu este aprobata ca diagnostic in Finlanda si nici de sistemul juridic.
Pe data de 16.05 2016, copiii au fost ridicati cu politia, de la scoala si dusi, Mihail in aceeasi casa de copii in care a fost anul trecut, iar Maria intr-o familie. Copiii au fost separati, pentru ca Mihail, in varsta de 10 ani este acuzat ca ar manipula-o pe Maria”
, isi incheie povestea Claudia.

Imaginile cu micutii, luati pe sus, in timp ce urlau, sunt impresionante
Imaginile cu micutii, luati pe sus, in timp ce urlau, sunt impresionante

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Ea a scris un mesaj impresionant, o scrisoare deschisa in care-si povesteste viata, rugand in acelasi timp autoritatile romane sa se implice, sa-si ajute cetatenii sis a nu-i abandoneze. Camelia cere statului roman sa ajute la repatrierea ei si a celor trei copii ai sai

“Cerem ca institutiile Romaniei sa se implice la nivel European pentru respectarea Drepturilor Omului. Cerem ca Romania sa faca o plangere la CEDO, pentru legea 39 din Tratatul Drepturilor Omului, rezolvarea cazului in situatie de urgenta. Daca aceasta nu se va intampla, copiilor li se vor provoca daune iremediabile. Cerem ca un avocat de drept international si drepturile omului sa fie ales de catre statul roman sa ne reprezinte. Un avocat in Finlanda costa intre 30.000 -70.000 euro. Nu am acesti bani chiar daca mi-as vinde toate lucrurile. Tot ce am strans in timpul casatoriei, mi-a fost furat de catre fostul sot (am primit drepturi doar pe hartie,bani nu am vazut un euro) si tot ce am muncit din 2010 incoace s-au dus in tribunal (peste 100.000 euro)”, isi incheie Camelia scrisoarea.

Pe 26 mai, Camelia a avut termen la proces, insa nu a avut nici o sansa si nici nu va avea, ii spun toti, atata timp cat nu va avea un avocat care sa-i apere drepturile ei si ale copiilor.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si