Focul a fost puternic, peste 150 de pompieri s-au luptat ore intregi pentru a-l stinge. In timpul interventiei, unul dintre pompieri si-a pierdut viata, dupa ce acoperisul unei cladiri s-a prabusit.

Deasupra fabricii, la scurt timp dupa izbucnirea incendiului, s-a ridicat un fum negru, care incet s-a imprastiat peste toata localitatea si s-a indreptat spre Bucuresti.
Agentia pentru Protectia Mediului a trimis, luni la amiaza, o echipa la Jilava pentru a analiza probe din fumul toxic.

Si marti dimineata inca mai iesea fum, chiar daca acesta era mult mai putin (Foto: APM)
Si marti dimineata inca mai iesea fum, chiar daca acesta era mult mai putin (Foto: APM)

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Astazi, la orele pranzului, focul inca ardea mocnit in interiorul cladirii, iar pompierii anuntau ca abia spre seara spera sa reuseasca sa-l stinga definitiv.

Desi, locuitorii din Jilava au fost ingroziti de fumul gros care a acoperit intreaga zona, mirosul fiind patrunzator, reprezentantii de la Mediu sustin ca nu este niciun pericol.
Intr-un comunicat de presa difuzat marti, Agentia de Protectia Mediului Bucuresti sustine ca valorile de toxicitate nu au fost depasite.

Laboratorul mobil care masoara toxicitatea aerului (Foto: APM)
Laboratorul mobil care masoara toxicitatea aerului (Foto: APM)

“Poluantii monitorizati cu laboratorul mobil au fost: dioxid de sulf, dioxid de azot, amoniac, hidrogen sulfurat, monoxid de carbon si particule PM10. In urma analizelor efectuate, concentratiile poluantilor nu au depasit valorile limita, conform L104/2011 privind calitatea aerului inconjurător sau STAS 12574/1987. Desi valorile concentratiilor masurate au fost mult sub valorile limita si tendinta este de scadere a acestora, masuratorile vor continua pana ce incendiul va fi stins”, se arata in comunicatul APM.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si