Aproape 6 ore a dat explicatii in fata procurorilor Dan Straja, managerul Institutului Oncologic Bucuresti. La intrarea in DNA medicul afisa imaginea unui om contrariat si sustinea ca nu a comis nimic ilegal.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: HARTA. Autoritățile sunt în alertă. Ciclonul mediteranean aduce ploi și furtuni. Sudul României este vizat în mod special- wowbiz.ro

Ati luat vreodat bani pentru a asigura buna derulare a contractelor. Nu. Inchipuiti-va ca n-am luat. Nu eram tampit sa iau.

Procurorii par sa-l contrazica. Potrivit rechizitoriului acestora, medicul ar fi incasat aproape 100 de mii de euro spaga in mai multe transe. Banii reprezentau un comision cuprins intre 5 si 10% din valoarea contractelor pe care mai multe societati le semnasera cu Institutul Oncologic.


"In luna mai 2015, în calitate de manager al Institutului Oncologic, având calitatea de ordonator de credite şi atribuţii în ceea ce priveşte încheierea şi derularea contractelor, a primit în mod repetat(...) foloase necuvenite, constând în suma totală de 95.750 euro euro."

SURSA: referatul procurorilor DNA

Ulterior seful institutiei, care a parasit sediul Directiei Nationale Anticoruptie incatusat, ar fi recunoscut ca ar fi primit banii de la reprezeantantul a doua societati cu care Institutul era in contract.

Dan Straja ar fi primit banii in doua transe. O data la el in birou, si a doua oara in masina personala, pe o strada necirculata.

Tot in transe si-ar fi primit spaga si Bogdan Paltineanu, manager al Spitalului Bagdasar Arseni, insa pe vremea cand era seful Institutului Ana Aslan.

"Ati luat mita pentru contracte? Cum ati atribuit contractele?"

Paltineanu nu adorit sa le raspunda jurnalistilor.
Au facut-o in schimb procurorii. Spun ca Bogdan Paltineanu ar fi primit banii in mai multe transe, atat in euro cat si in lei, in total 75 de mii de euro si aproape 20 de mii de lei. Mita ar fi venit de cele mai multe ori, mascata in interiorul unor reviste.

Prejudiciul in dosarul in care sunt vizate patru spitale importante din capitala depaseste 2 milioane si jumatate de euro. Investigatiile procurorilor anticoruptie ar ajunge pana la fostul sot al Elenei Udrea, Dorin Cocos. Firme controlate din umbra de acesta ar fi vandut consumabile medicale si la preturi de trei ori mai mari decat cel al pietei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si