In weekend, la manastirea unde slujeste preotul Mihai Negrea a fost nunta mare, caci una dintre tinerele pe care le-a crescut de la cativa anisori s-a maritat.

Povestea miresei, Ioana, e una impresionanta. Tanara si cei trei frati ai ei, gemenii Romulus si Remus, si Alex, au ramas fara mama la o varsta frageda. Cu tatal insa, paralizat si dur, cum il descrie preoteasa Iulia, nu se prea intelegeau.

Ioana este prima fata crescuta de preot care s-a maritat
Ioana este prima fata crescuta de preot care s-a maritat

“Sotul meu (n.r. preotul Mihai Negrea) incepuse lucrarile la biserica. Statea toata ziua aici, nu avea nimic, doar o cladire darapanata fara usi. A cunoscut 4 copii corara le murise mama (mireasa Ioana, gemenii Romulus si Remus, si Alex – n.r.). Sotul meu ii aducea zilnic, aici, la manastire, si mancau din sandwich-urile lui. Copiii erau foarte necajiti, aveau un tata paralizat si destul de dur. Sotului meu i-a fost mila si a inceput sa-i opreasca si peste noapte, dormeau cu el si mancau din sandwich-urile lui. Acum, fata se marita”, a povestit preoteasa pentru WOWbiz.ro.

Biserica cea noua construita de preot
Biserica cea noua construita de preot

In weekend-ul ce tocmai a trecut, Ioana s-a maritat, ea fiind prima tanara crescuta de parinte care se casatoreste.

Ioana si-a cunoscut sotul, pe Dorin, “in sat”, dupa cum ne-au spus oamenii din manastire.
Cativa dintre nasii de cununie ai Ioanei
Cativa dintre nasii de cununie ai Ioanei

“Cununia religioasa a fost facuta in manastire, cu patru preoti printre care Parintele Mihai Negrea, Parintele Diacon Ciprian Neveanu, dar si Preainaltul Sucevei si Bucovinei. Mirii au avut 12 perechi de nasi.

Slujba a fost extraordinar de frumoasa, a facut facuta in biserica noua. Dupa slujba a avut loc si o petrecere la care invitatii s-au distrat tare”, ne-au povestit cativa oameni care au luat parte la respectiva nunta.
Parintele Mihai Negrea (in mijloc), emotionant la nunta fetei sale
Parintele Mihai Negrea (in mijloc), emotionant la nunta fetei sale

In manastirea de la Podul Cosnei, au casa 15 copii orfani, pentru ca atat au loc. Restul, 102, locuiesc intr-un imobil din Vatra Dornei.  Au camere curate, cu paturi pentru fiecare, bai, cateva calculatoare pe care lucreaza cu profesor de informatica, curte unde se joaca si o sala de mese imensa.

Mirii au avut o petrecere foarte furmoasa
Mirii au avut o petrecere foarte furmoasa

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

“Ne-am obisnuit cu atatia copii, la inceput a fost greu ca nu stiam nici cantitatile pe care sa le punem cand pregateam de mancare. Acum ne-am invatat, nu mai stim sa gatim putin. Facem cate un cazan de 70 de litri de ciorba pentru 50-60 de persoane cate sunt aici, la noi la Manastire, la Podul Cosnei.

La Vatra Dornei sunt mai multi de 100. In total sunt 117 copii. In zile de post si copiii mari tin post, dar celor mici le mai dam lapte si oua, nu pot tine post in totalitate. Toti merg merg la slujbe, asa s-au invatat. Fetele ma ajuta la spalat, calcat. Mai spala vase in weekend ca in cursul saptamanii invata”, ne-a mai spus preoteasa.
Asa arata sala de mese din casa parintelui
Asa arata sala de mese din casa parintelui

Le este greu cu banii, insa sunt multi oameni din zona care ii ajuta financiar sau cu produse. “Suntem ajutati de oamenii care vin la biserica, cei care ii stiu pe copii de mici. Ori ne ajuta cu paine, cu o carne, cu salam, cu mancare, in general, ori cu haine sau cu bani. Este o familie de nemti, in varsta, care au venit o data si au vazut ca nu se risipeste nimic si in permanenta trimit haine copiilor. Da, acesti copii sunt imbracati cu haine nemtesti”, ne-a mai spus preoteasa.

Asa arata camera cu haine a copiilor
Asa arata camera cu haine a copiilor

Copiii sunt extrem de ascultatori si cer voie de fiecare data sa iasa in oras, iar fetele- la intalnire cu baietii. “Daca vor la petrecere ne anunta inainte, discutam si decidem daca e bine sa mearga sau nu. Ei ies la petreceri ale colegilor, la zile de nastere, la banchet, la balurile bobocilor, nu in cluburi in fiecare weekend. Fetele mai au intalniri, ne spun unde merg si la ce ora se intorc”, ne-a mai declarat sotia parintelui Mihai Negrea.

Preoteasa gateste zilnic
Preoteasa gateste zilnic

Proaspata miresica se va muta, cel mai probabil, in noua casa, alaturi de sotul ei.  “Gemenii (Remus si Romulus, fratii Ioanei – n.r.) au 23 de ani si lucreaza. Banii pe care ii castiga ii strang, nu-i cheltuiesc. Ei stau inca la noi, in manastire. Inca de mici, eu si sotul meu am strans alocatiile celor patru frati (gemenii, mireasa Ioana si Alex – n.r.), plus ajutorul social de 100 si ceva de lei, iar cand au facut 18 ani le-am dat banii. 200 de milioane de lei vechi. I-au pus deoparte si au inceput sa-si construiasca o casuta. Toata lumea ii mai ajuta cu bani”, ne-a spus preoteasa.

Casa este imensa, iar fiecare din cei patru va avea doua camere si baie proprie.

Cei care vor sa-i ajute pe cei 117 copii orfani o pot face la:

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Asociatia Mihail si Gravril Podul Cosnei

CIF 26179032

Banca Raiffeisen

RO45RZBR0000060012128463 – Cont LEI

RO93RZBR0000060012128472 – Cont EURO


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si