Consilierii locali de la Sectorul 1 propun construirea unei noi clădiri pentru Spitalul de Arsi, a anuntat consilierul Clotilde Armand. Ea a precizat ca Spitalul Clinic de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri se afla in administrarea Primariei Sectorului 1.

“Cladirea este improprie pentru un spital de mari arsi, la standardele secolului XXI. Am vazut cu totii prea multe dovezi recente in acest sens, confirmate de medici si mai apoi de specialisti.

De aceea, consilierii locali ai USB din Consiliul Local al Sectorului 1 am propus realizarea, impreuna cu Ministerul Sanatatii, a unui studiu de fezabilitate referitor la construirea unei noi cladiri care sa gazduiască spitalul acesta la standarde adecvate anului 2016. In plus, solicitam ca Primaria Sectorului 1 sa identifice un spatiu pentru o noua cladire si sa o aloce exclusiv in acest scop”, a scris Clotilde Armand pe pagina sa de socializare, unde a atasat si proiectul pe care consilierii il vor prezenta in sedinta Consiliului Local al Sectorului 1.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

In ultima perioada, Spitalul de Arsi a iscat un scandal urias, dupa ce mai multe persoane au decedat din cauza conditiilor sanitare improprii. Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a decis recent inchiderea sectiei de Terapie Intensiva de la acest spital. Singura solutie pentru acest spital este ca el sa funtioneze intr-o noua cladire.

Ideea construirii unei cladiri pentru spital din bugetul Primariei Sectorului 1 nu este insa sustinuta si de primarul acestei zone administrative.

Primarul Dan Tudorache a declarat intr-un interviu pentru Mediafax ca nu ar fi corect ca spitalul sa se reconstruiasca din banii locuitorilor sectorului 1, in conditiile in care e “un spital national, pentru toata Romania”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si