Potrivit concluziilor preliminare ale verificărilor făcute la Primăria Berevoeşti de Corpul de Control al Prefectului de Argeş, prezentate marţi, într-o conferinţă de presă, unii dintre romii arestaţi în dosarul de trafic de persoane, care primeau ajutor social din partea Primăriei, erau scutiţi de munca în folosul comunităţi pe care ar fi trebuit să o presteze, după ce prezentau adeverinţe medicale.

Astfel, conform datelor furnizate de către prefectul Cristian Soare, dintre cele 38 de persoane arestate în acest dosar 14 sunt beneficiari de ajutoare sociale, în unele cazuri fiind vorba despre soţ şi soţie.



Prefectul a afirmat că în urma verificării dosarelor s-a constatat că acestea erau întocmite ”necorespunzător”, iar în cele mai multe dintre cazuri beneficiarii primeau banii, dar fără a presta munca în folosul comunităţii.

”În majoritatea cazurilor, titularii dosarelor de ajutor social erau scutiţi temporar de munca în folosul comunităţii prezentând adeverinţe  medicale. Au fost identificate peste 40 de astfel de adeverinţe medicale eliberate de un medic specialist ORL de la Spitalul Municipal din Câmpulung, existând situaţii în care ambii soţi au beneficiat de adeverinţe medicale eliberate în aceeaşi zi, cu aproximativ acelaşi diagnostic ”, a afirmat prefectul Cristian Soare.

Acesta a precizat că va sesiza Casa de Asigurări de Sănătate Argeş şi Colegiul Medicilor cu privire la situaţia descoperită la Berevoeşti.

În urma deficienţelor din dosarele de acordare a ajutoarelor sociale, reprezentanţii Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială Argeş au dat sancţiuni în valoare totală de 17.000 de lei. Astfel, primarul Florin Proca a primit trei sancţiuni în valoare totală de 75.000
de lei, secretarul localităţii a fost amendat tot cu 75.000 de lei, în timp ce asistentul social din cadrul Primăriei Berevoeşti a primit două amenzi a câte 1.000 de lei fiecare.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si