Agentia Amaq, instrument de propaganda al ISIS, a publicat duminica un comunicat in care a revendicat agresiunea.

Potrivit Parchetului federal, este vorba de un algerian cunoscut pentru “infractiuni de drept comun”, care locuia din 2012 in Belgia. Autoritatile au demarat o ancheta pentru “tentativa de asasinat terorista”, informeaza News.ro.

Sambata, in jurul orei locale 16 (17 ora Romaniei), un barbat inarmat cu o maceta ascunsa in rucsac a intrat in zona securizata din jurul sectiei centrale de Politie din oras.

Cand doua politiste au vrut sa il controleze, la un punct de securitate, el a strigat “Allah Akhbar” si le-a atacat, potrivit postului public de televiziune RTBF.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Una dintre cele doua politiste are rani profunde la nivelul fetei si a fost operata. Cealalta a fost ranita usor. Ambele sunt in afara pericolului. Atacatorul a fost impuscat de un al treilea om al legii si a murit la spital.

Un tanar aflat in zona a declarat pentru postul de televiziune ca el si prietenii lui au auzit cinci sau sase focuri de arma in succesiune rapida, iar 30 de secunde mai tarziu inca trei focuri de arma.

“Primele dovezi indica clar spre terorism”, a declarat premierul Charles Michel pentru postul de televiziune RTL.

Autoritatile din Belgia, a carei capitala, Bruxelles, care gazduieste institutiile UE si sediul NATO, au decretat nivel trei din patru de amenintare terorista, ceea ce reprezinta o amenintare “posibila si probabila”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si