Medicul oradean Dan Stamatiu, care a fost prins de catre politistii clujeni, joi dupa-amiaza, cu arma crimei asupra sa, a fost prezentat vineri magistratilor de la Curtea de Apel Cluj care au confirmat mandatul european de arestare emis de catre autoritatile ungare pe numele barbatului.

Autoritatile ungare au solicitat in mandatul de arestare trimiterea medicului in Ungaria pentru a fi judecat si condamnat, dar si remiterea armei cu care a fost savarsita crima, acesta fiind cercetat pentru uciderea a doua persoane.

In fata judecatorului Curtii de Apel, Dan Stamatiu si-a recunoscut fapta, dar a spus ca nu vrea sa fie judecat in Ungaria, adaugand ca a venit in Romania cu intentia de a se sinucide.

”Am venit cu masina personala si in ea nu s-a gasit nimic. Nu am premeditat fapta. Sunt roman si in 28 de ani petrecuti in Ungaria am trait foarte multe umilinte acolo. Dupa comiterea faptei am vrut sa ma sinucid, dar nu am vrut sa fac asta in Ungaria. Am vrut sa fiu ingropat acasa, in Romania. Am vrut sa vin aici sa ma sinucid, dar baietii (politistii n.r.) au fost mai rapizi”, a declarat barbatul in fata judecatorilor, potrivit News.ro.

Acesta a adaugat ca la domiciliul sau din Ungaria a lasat si un bilet de adio in care a explicat ca nu mai vrea sa se intoarca.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Nu vreau sa ma intorc acolo. E o cerinta pe care o adreseaza un roman catre un alt roman. Nu veti avea probleme cu mine. Vreau sa fiu cercetat in Romania. Nu ma sperie pedeapsa care ma asteapta acolo. Mi-e indiferent in conditiile in care am vrut sa ma sinucid. Nu ma mai intereseaza viata. Daca stau in inchisoare, chiar daca as putea sa ies mai repede, probabil nici nu o sa ma straduiesc”, a mai spus medicul oradean, stabilit in Ungaria, unde are o sotie si trei copii.

Potrivit autoritatilor ungare, in noaptea de miercuri spre joi, Dan Stamatiu, medic pneumolog la Spitalul ”Sátoraljaújhely Elizabeth” a intrat in casa unui cuplu din orasul maghiar Nyíregyházán si a impuscat mortal o femei. Sotul acesteia a fost si el impuscat, dar a decedat dupa cateva ore, la spital.

Conform presei maghiare, la crima ar fi fost de fata si un copil de sapte ani, care insa nu a fost ranit.

Imediat dupa comiterea faptei, medicul a plecat din Ungaria cu masina personala si a venit in Cluj-Napoca, unde a fost prins de politisti.

Autoritatile din Ungaria il cerceteaza pe barbat pentru omor si folosirea abuziva a unei arme de foc detinuta ilegal, fapte pentru care doctorul risca închisoare pe viata.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si