Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

"Am impresia ca undeva e o greseala. Stiam ca invatamantul este gratuit pana in clasa a XII-a. Atunci, cum de parintii sunt pusi la asemenea cheltuieli? Spre exemplu, uite rechizitele de langa mine. Mai ieftin de 50, 60 de lei nu le gasiti. Si nici vorba sa umple ghiozdanul!"

Parintii stiu! Cresterea unui copil este costisitoare. Imediat dupa nastere, cheltuielile curg cu duiumul. Am vizitat un targ dedicat celor mici, unde am descoperit ca unele carucioare aproape ca ajung la pretul unei masini second -hand.

Iar despre gradinita si scoala, ce sa mai spunem? Desigur, exista variante de a economisi la capitolul rechizite. Am gasit reduceri si chiar vouchere cadou.

Dar, orice ai face, mai ieftin de 500 de lei nu scapi prea usor. Daca la cheltuieli intra si un rand nou de haine, atunci din lei trecem in euro, iar suma creste considerabil.

Indiferent unde va faceti cumparaturile, nu plecati la drum fara un plan bine stabilit.
Dupa cum ne demonstreaza si acest domn, o lista este importanta, asta daca vreti sa nu ratati lucruri importante.

Chiar si cu lista, sa nu credeti ca banii va raman prea multa vreme in buzunar. Facem un experiment ca sa vedem cat de repede dispare, de exemplu, o suta de lei.

Pornim la drum si alegm un rucsac. 50 de lei. Un stilou, inca 20 de lei.
Un set de creioane de colorat, alti 20 de lei. Ne oprim si la caiete, la alt raft. 4, la aproximativ 2 lei 50 bucata. In numai 50 de secunde, suta de lei s-a scurs printre degetele noastre. Si nu putem spune, privind cosul, ca e arhiplin…

Sa incercam si alte variante de cumparaturi, in afara de cele clasice. Deschidem laptopul si incepem sa cautam. Magazine online de rechizite sunt suficiente. Unele ofera transport gratuit in Bucuresti, altele chiar in toata tara.

Pe internet, avantajul principal este ca puteti compara preturile cu un simplu click. Intrati pe mai multe site-uri si alegeti varianta cea mai avantajoasa, fara a mai parcurge cine stie cati kilometri intre diferitele magazine obisnuite.

STILOU: 5,02-600 DE LEI
CAIET: 0,96-11 LEI
GHIOZDAN: 59-550 DE LEI


Verificam preturile pe mai multe site-uri pentru cateva produse de baza. Cel mai ieftin stilou il gasim la 5 lei si 2 bani. Cele scumpe trec de 600 de lei. Un caiet porneste de la 96 de bani si trece de 11 lei. In cazul ghiozdanelor, cel mai ieftin pe care l-am gasit noi este de 59 de lei. Daca aveti bani, puteti cheltui chiar si 550 de lei pentru un astfel de produs.



O varianta avantajoasa ar fi sa cumparati rechizitele vandute la set. Insa, verificati cu atentie ce contin acele pachete. Este posibil ca unii comercianti sa includa acolo produsele care nu prea se vand in mod obisnuit sau... de care copilul dumneavoastra nu are nevoie.

Daca decideti sa comandati online, verificati care sunt costurile de expediere a coletului. In plus, nu uitati ca aveti dreptul sa returnati produsele, daca acestea nu respecta calitatea promisa pe site.
De asemenea, puteti vana promotiile. Unele magazine ofera reduceri sau chiar vouchere pentru cumparaturile care depasesc o anumita valoare.

In viitor, rechizitele clasice ar putea fi inlocuite de laptopuri sau tablete. Nu e neaparat un motiv de bucurie. Cand tableta se strica, e mai costisitor de inlocuit decat un caiet oarecare.


Unii prefera insa magazinele clasice. Aici, e drept, vezi produsele si le alegi pe loc.
In aceasta perioada, majoritatea magazinelor au raioane intregi rezervate rechizitelor. Nu-i insa chiar atata de usor sa razbesti printre rafturi. Iata regulile de baza care va pot ajuta s-o scoateti la capat si in aceasta toamna.

REGULA NR. 1

Faceti cumparaturile in functie de ceea ce are nevoie copilul. De multe ori, e util sa discutati cu invatatorul sau dirigintele. Unele scoli au cerinte speciale, asa ca trebuie sa va adaptati.
La desen sau geografie, pot aparea astfel de cerinte. Un anumit tip de culori sau o harta anume. Astfel de produse specializate va scot si cei mai multi bani din buzunar! Spre exemplu, un glob pamantesc e greu de gasit cu mai putin de 50 de lei.


REGULA NR. 2

Sanatatea copilului este mai importanta decat orice! In cazul ghiozdanului, spre exemplu, acesta nu trebuie sa depaseasca 10 la suta din greutatea corporala a celui mic. Peste aceasta valoare, dezvoltarea lui este pusa in pericol, spun medicii.


REGULA NR. 3


Daca mergeti la cumparaturi fara copil, atunci trebuie sa va familiarizati cu astfel de personaje...

Daca alegeti un caiet sau un penar cu SpiderMan in loc de SuperMan, s-ar putea sa aveti probleme serioase acasa cu cel mic.  Unde mai pui ca moda la acest capitol se schimba rapid.
Asadar, fiti prevazatori, cu un ochi la calitate, cu celalalt la pret. Si desigur, la personajul de pe coperta, rucsac sau penar!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si