"Aceasta infectie, provocata de ciuperca Aspergillus, luata din praful de pe drum, poate distruge tot ce au facut medicii pana acum. Ciuperca a fost depistata in piciorul replantat. Va dati seama ca toate plagile au intrat in contact cu solul. Fetita are nevoie de un antibiotic, numit Amfotericina b, care este cu «ciubote rosii» in tara noastra. Am luat imediat legatura cu Directia de Sanatate Publica, care a intervenit la Ministerul Sanatatii, si astazi (ieri- n.r.)
urmeaza sa primim medicamentul. Imediat cum ajunge antibioticul la spital, se incepe tratamentul. Pansamentele, dezinfectantele care se administreaza fetitei nu pot preveni o infectie, pentru ca organismul are o aparare imuna redusa. Fetita se afla tot la terapie intensiva. Speram sa depasim si aceasta complicatie. Doctorita Sidonia Susanu a spus ca, daca controlam aceasta infectie, in maximum 3 saptamani fetita ar putea fi externata, urmand sa revina pentru operatiile de chirurgie plastica", a declarat dr. Radu Terinte.
Mama fetitei nu s-a dezlipit de langa patul acesteia si, dupa cum au spus medicii, se afla inca in stare de soc. Aspergillus este o ciuperca formata din mai multe specii de mucegai care pot fi gasite in diverse climate din intreaga lume. Speciile de Aspergillus sunt aerobe si se intalnesc in aproape toate mediile bogate in oxigen. Anumite specii de Aspergillus contamineaza alimentele comune care contin amidon (paine, cartofi), dar pot fi intalnite si la anumite plante si copaci.
"Lasand modestia la o parte, pot sa spun ca medicii fac gesturi eroice. Este un razboi pe care il duce echipa medicala care se ocupa de acest caz. Starea de sanatate a fetitei, putem spune ca este stabila. Transplantul are o evolutie buna. Zilele trecute a aparut o complicatie, o parte din vasele de sange au inceput sa se trombozeze. Doctorita Susanu a fost chemata la ora 23:00 de acasa si a intrat in sala de operatie pentru inlocuirea vaselor de sange.
Operatia a durat 21 de ore. In alta zi, a intrat in sala de operatie la ora 11:00 si a iesit a doua zi dimineata, la ora 4:00. Doctorita Susanu trebuie sa fie permanent pregatita, pentru ca nu se stie cand este chemata la sala de operatie cu fetita. Pacienta este spravegheata non-stop. Numai pentru schimbarea pansamentelor, fetita este dusa de doua ori e zi in sala de operatie. Durerile sunt foarte mari si schimbarea pansamentelor se face sub anestezie generala. Este un caz extrem de dificil si speram ca pana la urma sa reusim", a declarat dr. Radu Terinte, managerul Spitalului de copii Sf. Maria din Iasi, scrie BZI.

"Aceasta infectie, provocata de ciuperca Aspergillus, luata din praful de pe drum, poate distruge tot ce au facut medicii pana acum. Ciuperca a fost depistata in piciorul replantat. Va dati seama ca toate plagile au intrat in contact cu solul. Fetita are nevoie de un antibiotic, numit Amfotericina b, care este cu «ciubote rosii» in tara noastra. Am luat imediat legatura cu Directia de Sanatate Publica, care a intervenit la Ministerul Sanatatii, si astazi (ieri- n.r.) urmeaza sa primim medicamentul. Imediat cum ajunge antibioticul la spital, se incepe tratamentul. Pansamentele, dezinfectantele care se administreaza fetitei nu pot preveni o infectie, pentru ca organismul are o aparare imuna redusa. Fetita se afla tot la terapie intensiva.

Speram sa depasim si aceasta complicatie. Doctorita Sidonia Susanu a spus ca, daca controlam aceasta infectie, in maximum 3 saptamani fetita ar putea fi externata, urmand sa revina pentru operatiile de chirurgie plastica", a declarat dr. Radu Terinte.

Mama fetitei nu s-a dezlipit de langa patul acesteia si, dupa cum au spus medicii, se afla inca in stare de soc. Aspergillus este o ciuperca formata din mai multe specii de mucegai care pot fi gasite in diverse climate din intreaga lume. Speciile de Aspergillus sunt aerobe si se intalnesc in aproape toate mediile bogate in oxigen. Anumite specii de Aspergillus contamineaza alimentele comune care contin amidon (paine, cartofi), dar pot fi intalnite si la anumite plante si copaci.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

"Lasand modestia la o parte, pot sa spun ca medicii fac gesturi eroice. Este un razboi pe care il duce echipa medicala care se ocupa de acest caz. Starea de sanatate a fetitei, putem spune ca este stabila. Transplantul are o evolutie buna. Zilele trecute a aparut o complicatie, o parte din vasele de sange au inceput sa se trombozeze. Doctorita Susanu a fost chemata la ora 23:00 de acasa si a intrat in sala de operatie pentru inlocuirea vaselor de sange. Operatia a durat 21 de ore. In alta zi, a intrat in sala de operatie la ora 11:00 si a iesit a doua zi dimineata, la ora 4:00. Doctorita Susanu trebuie sa fie permanent pregatita, pentru ca nu se stie cand este chemata la sala de operatie cu fetita. Pacienta este spravegheata non-stop. Numai pentru schimbarea pansamentelor, fetita este dusa de doua ori e zi in sala de operatie. Durerile sunt foarte mari si schimbarea pansamentelor se face sub anestezie generala. Este un caz extrem de dificil si speram ca pana la urma sa reusim", a declarat dr. Radu Terinte, managerul Spitalului de copii Sf. Maria din Iasi, scrie BZI.

 

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si