Cum au ajuns niste oameni din Braila sa aiba un stalp in casa. Primarul orasului recunoaste: "Nu am mai intalnit asa ceva pana acum"
Casa unor oameni gospodari de la noi din ţară ar putea intra în cartea recordurilor. O singură precizare avem înainte de a v-o arăta: imaginile au fost filmate în Brăila, nicidecum la Caracal. ##VIDEO26711##
E greu sa-ti stapanesti uimirea, cu ochii la... ciudatenia intruchipata: dintr-o casa aparent banala se-nalta, semet, un stalp! Parca cineva l-a uitat acolo cu tot cu fire, cabluri si transformatoare. Curiosi nevoie mare, trecatorii ajung, inevitabil, sa se intrebe: Ce a fost mai intai? Casa? Sau stalpul?
-Am pus scandura pe langa el si l-am izolat foarte bine, nu ploua
Povestea stalpului care creste parca prin acoperis am aflat-o chiar de la proprietarii casei.
Natalia Popescu: Cand au proiectat ei stalpii, noi aveam autorizatie de constructie. Noi eram la serviciu, au venit in urma noastra, l-au pus in curte si cand am venit seara, noi l-am gasit aici. Casa nu era construita? Nu. Am construit-o dupa aia.
Ca sa nu piarda locul pentru care aveau deja autorizatie, familia Popescu nu a mai avut de facut decat sa cuprinda si stalpul in constructia casei.
-Mergem inainte, ce sa facem... L-am izolat acolo, sa nu se vada.
-E tocmai in fund acolo. Am un raft intre el si perete si aici am facut un deposit de materiale.
Gaselnita e salvatoare! In vreme de iarna, stalpul mai avea putin si darama casa, din cauza viscolului.
Natalia Popescu: Imi tragea casa cu un centimetru. Imi distanta peretii. Am slabit un pic firele ca sa nu-mi mai traga de casa.
Marian Dragomir- primarul Brailei: Trebuie vazut daca acea cladire, sau acea extindere are autorizatie de constructie, daca cei de la Electrica au montat inainte de Revolutie acel stalp, avand autorizatie si dansii.
Mi se pare o situatie foarte ciudata, nu am mai intalnit pana acum.
Pana cand lucrurile se vor clarifica si in acte, si casa, si stalpul raman la locul lor. Nu ne-ar mira ca autoritatile locale sa le declare... obiectiv turistic.