Stii sa faci pizza acasa? Te costa jumatate din cat ai da pe ea in oras. Uite cele mai tari secrete pentru o pizza perfecta
Cu totii mancam pizza, fie ca iesim in oras cu prietenii, fie ca nu avem timp sa gatim si comandam acasa, trebuie sa recunoastem ca nu e deloc ieftin sa iti satisfaci pofta de pizza.
Insa exista vesti bune: cu foarte putina indemanare si cu si mai putini bani, poti sa o faci singur, la tine acasa.
Adrian Pop este bucatar la un restaurant din Arad. Spune ca prepara pizza atât in localul in care lucreaza, cât si acasa. „Din start trebuie facuta distinctie intre un restaurant sau o pizzerie care se respecta si cele care produc in cantitati mari si au cunoscuta oferta 1+1.
Intotdeauna in localurile de lux pretul este mai ridicat, dar si calitatea ingredientelor folosite la pizza este net superioara. Sunt multe feluri de brânzeturi, de sunca, de salam, de ciuperci, etc. Pretul unui produs va depinde de aceste ingrediente, mai precis de calitatea lor”, spune Adrian Pop.
Bucatarul aradean ne prezinta o reteta de pizza cu sunca, mozzarella, ciuperci si ardei gras.
„Pentru aluat avem nevoie de: 200 ml apa calduta, 400 gr. faina alba, o lingurita de sare, o jumatate de lingurita de zahar, 2 linguri de ulei de masline extravirgin si un pliculet de drojdie uscata.
Puneti apa intr-ul bol, adaugati sarea, zaharul si drojdia. Amestecati cu o lingura pâna se dizolva toate. Adaugati uleiul.
Turnati apoi faina treptat, amestecând cu mâna, pâna când obtineti un aluat moale, elastic si nelipicios de mâna sau de peretii bolului.
Aluatul se lasa o jumatate de ora la dospit. Pe aluatul intins vom pune sosul de rosii, facut din rosii pasate, oregano si doua lingurite de ulei de masline, iar apoi punem mozzarella rasa, apoi sunca, ardeiul taiat, ciupercile.
Pizza se pune la copt intre 15 si 20 de minute”, spune Adrian Pop.
Acesta spune ca o pizza medie, de tipul prezentat mai sus, costa la un restaurant intre 20 si 30 de lei, in timp ce preparata acasa ne costa cu 50-60 la suta mai ieftin.
„Trebuie tinut cont de faptul ca prepararea in propria bucatarie ne ia timp, cam o ora si jumatate, iar la restaurant preparatul ne este adus la masa. Daca ne place sa gatim, este mai ok sa o preparam acasa, dar e mai comod sa o comandam de la restaurant sau pizzerie”, mai spune Adrian Pop.

Adrian Pop este bucatar la un restaurant din Arad. Spune ca prepara pizza atât in localul in care lucreaza, cât si acasa. „Din start trebuie facuta distinctie intre un restaurant sau o pizzerie care se respecta si cele care produc in cantitati mari si au cunoscuta oferta 1+1.

Intotdeauna in localurile de lux pretul este mai ridicat, dar si calitatea ingredientelor folosite la pizza este net superioara. Sunt multe feluri de brânzeturi, de sunca, de salam, de ciuperci, etc. Pretul unui produs va depinde de aceste ingrediente, mai precis de calitatea lor”, spune Adrian Pop. Bucatarul aradean ne prezinta o reteta de pizza cu sunca, mozzarella, ciuperci si ardei gras.

„Pentru aluat avem nevoie de: 200 ml apa calduta, 400 gr.

faina alba, o lingurita de sare, o jumatate de lingurita de zahar, 2 linguri de ulei de masline extravirgin si un pliculet de drojdie uscata. Puneti apa intr-ul bol, adaugati sarea, zaharul si drojdia. Amestecati cu o lingura pâna se dizolva toate. Adaugati uleiul.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ciclonul Ashley va lovi România. Vremea se va răci brusc cu aproape 20 de grade și va fi potop. Precipitaţii de 100 l/mp- wowbiz.ro

Turnati apoi faina treptat, amestecând cu mâna, pâna când obtineti un aluat moale, elastic si nelipicios de mâna sau de peretii bolului. Aluatul se lasa o jumatate de ora la dospit. Pe aluatul intins vom pune sosul de rosii, facut din rosii pasate, oregano si doua lingurite de ulei de masline, iar apoi punem mozzarella rasa, apoi sunca, ardeiul taiat, ciupercile. Pizza se pune la copt intre 15 si 20 de minute”, spune Adrian Pop.

Acesta spune ca o pizza medie, de tipul prezentat mai sus, costa la un restaurant intre 20 si 30 de lei, in timp ce preparata acasa ne costa cu 50-60 la suta mai ieftin. „Trebuie tinut cont de faptul ca prepararea in propria bucatarie ne ia timp, cam o ora si jumatate, iar la restaurant preparatul ne este adus la masa.

Daca ne place sa gatim, este mai ok sa o preparam acasa, dar e mai comod sa o comandam de la restaurant sau pizzerie”, mai spune Adrian Pop.

Citeste si: A renunțat Flick la prieteni pentru relație? „Eram văzut ca eternul burlac, petrecăreț. Eram petrecărețul suprem. Mulți prieteni la început s-au bucurat, pe urmă n-au înțeles.”- kfetele.ro

Citeste si: Copiii lui Adrian Păunescu şi-au aruncat cuvinte grele: "Lăcomie, ipocrizie și minciună". Cum s-au împotmolit lucrurile la evaluarea averii regretatului poet- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

 


Abonează-te pe


TAGURI
Life
Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si